Νέα περιστατικά βαναυσότητας σε βάρος αδέσποτων σημειώθηκαν στον Γαλατά Χανίων καθώς για ακόμη μια φορά, αδέσποτα σκοτώθηκαν από φόλες.

Η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, απέστειλε επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή του αστυνομικού τμήματος Νέας Κυδωνίας, με κοινοποίηση προς Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Γεωργιακάκη και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Καραμαλάκη, ζητώντας τους να αναλάβουν δράση προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να προληφθούν ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.

“Δεν έχει παρέλθει μεγάλο διάστημα που δηλητηριάστηκαν πέντε αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή πίσω από το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά και πάλι έχουμε περιστατικά δηλητηρίασης ζώων . Αυτή την φορά βρέθηκε νεκρό με έντονα τα ίχνη της δηλητηρίασης, αφροί κλπ ένα αδέσποτο κουτάβι 3 μηνών καθώς και ένα ενήλικο αδέσποτο θηλυκό σκυλί, το οποίο κατορθώσαμε και το σώσαμε προς το παρόν, αγνοείται δε η τύχη και ενός δεύτερου κουταβιού.

Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατόν να δηλητηριάζονται συνεχώς αδέσποτα ζώα και οι δράστες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την δράση τους. Τα δυο τελευταία περιστατικά συνέβησαν στον μικρό δρόμο που ξεκινά από κρεοπωλείο του κ. …. και οδηγεί στους κάδους σκουπιδιών λίγο πιο κάτω στην στροφή προς Σταλό. Τα δυο ζώα φροντίζονταν από κατοίκους της γύρω περιοχής , οι οποίοι και μας κατάγγειλαν την δηλητηρίαση των ζώων.

Στην περιοχή των κάδων επίσης ζούσαν περίπου 15 γάτες και ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες  και έχουν απομείνει πλέον 4 ενώ η περιοχή συχνά αναδύει δυσοσμία από ψοφίμι. Παρακαλούμε για τις αποτελεσματικές ενέργειές σας ,ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια αποτρόπαια γεγονότα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των περιοίκων  το τελευταίο διάστημα  συγκεκριμένα άτομα εκτόξευαν απειλές κατά των ζώων τον τόπο κατοικίας των  μπορώ να σας υποδείξω , αν μου ζητηθεί” αναφέρεται στην επιστολή της κ. Μπομπολάκη

Επιστολή – καταγγελία για κακομεταχείριση των αλόγων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Την ίδια ώρα πολίτες απέστειλαν επιστολή προς τον Φιλοζωικό Σύλλογο για κακομεταχείριση των αλόγων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων. 

Η καταγγελία, μέσω του Συλλόγου, έφτασε στις λιμενικές αρχές των Χανίων αλλά και τον προΪστάμενο του τμήματος κτηνιατρικής Χανίων, με την παράκληση να συμμορφωθούν έστω και με την απειλή της ανάκλησης άδειας, οι ιδιοκτήτες των αλόγων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς τον
Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων
κ. Ορφανό

Προς τον
Διοικητή του Λιμεναρχείου της πόλης των  Χανίων
κ. Βαλυράκη

Προς τον
Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής Χανίων
κ. Μεσσαριτάκη

Κύριοι,

Λάβαμε την παρακάτω γραπτή καταγγελία για την κατάσταση των άλογων στο λιμάνι.

Είναι γνωστό οτι συνέχεια  υπάρχουν  έντονες διαμαρτυρίες για τις κακές συνθήκες που οι αμαξάδες επιφυλάσσουν στα άλογά παρά τις επίμονες και κάθε χρόνο προσπάθειες του συλλόγου μας. 

Δεν κατανοούμε γιατί είναι τόσο δύσκολο να επιβάλλετε κανόνες στους ιδιοκτήτες τους και θα πρέπει συνεχώς να δεχόμαστε παράπονα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Είναι προς το συμφέρον της πόλης αλλά ιδίως για τα ίδια τα άλογα να τηρούνται οι  συνθήκες καλής διαβίωσής τους.

Θα σας παρακαλούσαμε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ακόμη και με επαπειλή ανάκλησης της άδειάς τους εφόσον δεν συμμορφώνονται.
Αναμένουμε απάντησή σας για τις ενέργειές σας  καθώς και ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία για το αν έχουν προχωρήσει οι εξετάσεις  των αλόγων και εάν έχει τακτοποιηθεί και πως  το γεγονός οτι ένας  εκ των αμαξάδων έχει μόνο ένα άλογο κάτι που αντίκειται στους κανόνες ευζωίας του ζώου, αφου δεν έχει την δυνατότητα να ξεκουράζεται και εργάζεται  συνεχώς.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη 
Πρόεδρος της

Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook