Την πλήρη αναστολή λειτουργίας -στο σύνολο- του Δήμου Καλυμνίων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι ευρέσεως λύσης, λόγω κατασχετηρίων εκ μέρους της εργοληπτικής εταιρείας 3Κ (Κρούσκου), που έφθασαν το μεσημέρι της 22ης Ιουνίου στο Δημοτικό Μέγαρο.

Ως βόμβα μεγατόνων ακούστηκε στην συνεδρίαση, η ανακοίνωση του δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη ότι, το γεγονός της κατάθεσης κατασχετηρίων εγγράφων εκ μέρους της 3Κ, έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου Καλυμνίων!!

«Μπαίνουμε ουσιαστικά σε επιτήρηση Κρούσκου», ήταν οι πρώτες εκφράσεις του δημάρχου στην εισηγητική του ενημέρωση προς το σώμα, αναφερόμενος στην τρομακτική βαρύτητα που έχει αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη, ακόμα και για την στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου.

Εμβρόντητους άφησε όσους παρευρίσκονταν στην συνεδρίαση της 22ης Ιουνίου -μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι του Δήμου-, το άκουσμα από τα χείλη του δημάρχου Δ. Διακομιχάλη, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, ότι τα δικαιώματα των κατασχετηρίων της 3Κ, έχουν εκχωρηθεί σε τράπεζες!

Μετά από μαραθώνια συζήτηση, -όπου οι εκτροπές ήταν αρκετές- αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, το κλείσιμο του συνόλου της λειτουργίας του Δήμου Καλυμνίων, μέχρι ευρέσεως λύσεως, ενώ χθες ο δήμαρχος συνοδευμένος από την νομική υπηρεσία του Δήμου αλλά και ιδιωτική νομική υποστήριξη μετέβη στην Κω, προκειμένου να αναζητηθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, ενώ όλες οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν κλειστές.

dimokratiki

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook