Με αρνητικό πρόσημο κλείνει σήμερα ο Ιούλιος για την αγορά του Ηρακλείου με τους εμπόρους να εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πτώση της αγοραστικής κίνησης και για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών. Πλέον το κλίμα είναι δύσκολο να αντιστραφεί κατά τον μήνα Αύγουστο.

”Η πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είναι εμφανής και κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο λουκέτων το επόμενο διάστημα στην τοπική αγορά. Εμείς από την πλευρά μας προσπάθούμε για το καλύτερο με καλές τιμές και υψηλή ποιότητα προιόντων”, τονίζει ο οικονομικός επόπτης του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Βύρων Δοκιμάκης.

Την στιγμή που οι υποχρεώσεις ”τρέχουν” καθημερινά για τους επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου, οι τζίροι παραμένουν καθηλωμένοι. Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός ότι η τοπική αγορά δεν έχει αποκομίσει τα απαραίτητα οφέλη και από τον περιορισμό στις συναλλαγές μέσω του διαδικτύου που αφορούν αγορές από διεθνή και όχι μόνο e shops. 

Οι καταναλωτές έχουν αποφασίσει να απέχουν από αγορές είτε αυτές έχουν να κάνουν με το τοπικό εμπόριο είτε μέσω του internet. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook