Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κάνει έναν Απολογισμό των εκδηλώσεών του, στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Στα Χανιά

Μέσα στο κατάμεστο Θέατρο Βλησίδη των Χανίων πραγματοποιήθηκε χθες 26 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών η τέταρτη κατά σειρά παράσταση «Όλα Καλά» της Θεατρικής Ομάδας Γονέων της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν, η Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Λίτσα Κουτουπάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Παπαντωνάκης, η Αγία Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής καθώς επίσης και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων.Χαιρετισμούς απηύθυναν η κ.Κουρουπάκη, ο κ.Παπαντωνάκης καθώς και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πολυτεχνείου Κρήτης, κ.Μ.Φραγκομιχελάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου στεγνού προγράμματος στα Χανιά.

Μετά την παράσταση ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Παραδοσιακού Συλλόγου «Μετερίζι», όπου αποχαιρέτισε με το «Πότε θα κάνει ξαστεριά»

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά κορυφώνονται απόψε στις 20:30 με την τελευταία παράσταση «Όλα καλά» στο Θέατρο Μαχαιρών στον Αποκόρωνα και μουσικοχορευτική εκδήλωση με το Σύλλογο «Μετερίζι».

Στο Ηράκλειο

Χθες Κυριακή, τα Μέλη του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, νωρίς το πρωί ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Λιμενοβραχίονα του Κούλε όπου με πινέλα και χρώματα δημιούργησαν μια νέα εικαστική παρέμβαση με την πολύτιμη βοήθεια της Ζωγράφου Τζένης Μπακαλούμα και του Σκιτσογράφου Κων/νου Τζωρτζακάκη. Μέσα από χρώματα και σχήματα, αποτυπώθηκαν μηνύματα όπως το «άνοιγμα», η μεταμόρφωση, η εξέλιξη και η απελευθέρωση, μηνύματα που σχετίζονται άμεσα με την απεξάρτηση.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Προβλήτα του Λιμεναρχείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε δρώμενο αναπαράστασης ερχομού και καλωσορίσματος γονέων από τη Ρόδο και την Κάλυμνο με Ιστιοφόρο, μέσα από το οποίο μέλη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι, οι εξαρτήσεις δεν έχουν σύνορα και ότι το μόνο όπλο για την αντιμετώπισή τους είναι η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη.

Παράλληλα έγινε κέρασμα χειροποίητων κρητικών εδεσμάτων που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης για όλους τους παρευρισκόμενους.
Η βραδιά έκλεισε με Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τους Μαν. Κακλή, Ζαχ.Μελεσσανάκη και Στ.Παπαδάκη και συνοδεία του χορευτικού συγκροτήματος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου κ.Πόπη Συντηχάκη – Κόρογλου, ο Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ηρακλείου κ. Μανόλης Συντηχάκης, η κ.Σχοιναράκη Αγγελική από το Δήμο Ηρακλείου καθώς επίσης και εκπρόσωποι Συλλόγων και ΦορέωνΣήμερα σε γειτονιές της πόλης μας συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού πόρτα – πόρτα ενώ αύριο Τρίτη 27/06 και ώρα 21:00 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο με την θεατρική παράσταση «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» στο μικρό κηποθέατρο «Μ.Χατζηδάκης».

Στο Λασίθι

Το Σάββατο 25/06 στην Κεντρική παραλιακή Πλατεία Σητείας από νωρίς το πρωί μέλη και προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού Λασιθίου πραγματοποίησαν ενημέρωση με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Η βραδιά έκλεισε με τη Συναυλία του Γιάννη Σαββιδάκη και τους Kay & The Schooldrivers, την οποία στήριξε ο Δήμος Σητείας και αρκετοί ιδιώτες χορηγοί.Χθες Κυριακή στην Παραλιακή Πλατεία πίσω από το Δημαρχείο Ιεράπετρας συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης από μέλη και προσωπικό του Σταθμού Λασιθίου και το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Συναυλία με το Συγκρότημα 1550.