Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι το μεγάλο στοίχημα του Υπουργείου Τουρισμού, όπως τόνισε η Υπουργός Έλενα Κουντουρά, που βρίσκεται από το πρωί στο Ηράκλειο και έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Οι προσπάθειες των τουριστικών φορέων να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος στην Κρήτη, όπως φαίνεται έχει θετικές εξελίξεις.

Πολλά ξενοδοχεία του νησιού θα συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι τον Νοέμβριο και σε πολλές περιοχές η τουριστική περίοδος θα διαρκέσει, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα 7 μήνες.

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε παράλληλα, ότι οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαν αρνητικό αποτέλεσμα για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και τις τελευταίες μέρες γίνεται μια προσπάθεια ώστε “να κερδίσουμε τον χαμένο έδαφος”.

Ο θεματικός τουρισμός, είναι μια από τις προσπάθειες του υπουργείου να αλλάξει η εικόνα που επικρατεί στον τουρισμό και να αυξηθούν οι τουρίστες που θα επιλέξουν έστω και την τελευταία στιγμή, την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μεγάλο βάρος στην συζήτηση επικεντρώθηκε στην λειτουργία του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, που είναι το 2ο αεροδρόμιο στην χώρα, όσον αφορά στις πτήσεις τσάρτερ.

Συγκεκριμένα, τέθηκε επί τάπητος το θέμα της παραχώρησης 40 στρεμμάτων για χρησικτησία, που ανήκει στην 126 ΣΜ προκειμένου να δημιουργηθούν οι υποδομές για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών που κάθε χρόνο φτάνουν στην Κρήτη.

Όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού, το υπουργείο βλέπει θετικά το ενδεχόμενο και τόνισε ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις στο σοβαρό αυτό αίτημα της ΥΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook