"Ξηλώνουν" την ιστορική  Γέφυρα του Ταυρωνίτη και πουλάνε μεταλλικά σημεία της. Το πρωτοφανές περιστατικό που διαπιστώθηκε πριν από 20 ημέρες περίπου, και μετά  από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, δραστηριοποίησε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πλατανιά,  που εντόπισε το δράστη της κλοπής  ο οποίος υποσχέθηκε να τα επιστρέψει.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Ν. Δασκαλάκης σήμερα η Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσει έλεγχο στη γέφυρα, και "εάν διαπιστωθεί να λείπει έστω και ένα σίδερο θα κινηθούν από εδώ και στο εξής οι νόμιμες διαδικασίες."Η μεταλλική γέφυρα του ποταμού Ταυρωνίτη κτίστηκε επί Κρητικής Πολιτείας το 1901, έργο πνοής για την εποχή, συνέδεσε την πόλη των Χανίων και την επαρχία της Κυδωνίας με τις επαρχίες Κισσάμου και Σελίνου.


Λόγω του μεγάλου πλάτους του ποταμού Ταυρωνίτη (150 μ.) δεν μπορούσε να κτιστεί πέτρινη και γι’αυτό έγινε σιδερένια. Σχεδιάστηκε από τον μηχανικό Μιχάλη Σαββάκη.

Τα σίδερα μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία. Είχε ξύλινο οδόστρωμα πλάτους 3,5 μ. και πεζοδρόμια στα δύο πλάγια πλάτους 60 εκ. Η γέφυρα χαρακτηρίστηκε Νεότερο Ιστορικό Μνημείο για τη σημασία της στη Μάχη της Κρήτης ( βρίσκεται στα όρια του αεροδρομίου του Μάλεμε) και της μετέπειτα περιόδου της Γερμανικής Κατοχής.

Μέρος κατέρρευσε από τους βομβαρδισμούς και αναστηλώθηκε πρόχειρα από τους Γερμανούς. Αργότερα το 1997-8 λόγω της φυσικής φθοράς και της διάβρωσης των ορμητικών νερών, το πληγωμένο μέρος κατέρρευσε και πάλι.

 Το 2000 έγινε πλήρης αποκατάσταση όλης της γέφυρας στην αρχική μορφή της