Γέφυρα αλληλεγγύης και βοήθειας προς τους μετανάστες της Λέρου έχει στηθεί εδώ και δύο εβδομάδες με πρωτοβουλία φορέων και συλλογικοτήτων από την Κρήτη.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης/Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ηρακλείου την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε 252 εξάδες νερού στη Λέρο μετά από έκκληση του Δικτύου Αλληλεγγύης της Λέρου. Το νερό αυτό, με τη ζέστη που επικρατεί, καλύπτει  προσωρινά τις ανάγκες λίγων ημερών.

Δίπλα τους αλληλέγγυοι και η Πρωτοβουλία Πολιτών του Ηρακλείου, και με την συνδρομή του Κοινωνικού Ιατρείου Ηρακλείου, καλούν τους πολίτες, φορείς, κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, να πάρουν θέση, να ενεργοποιηθούν και να δράσουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστροφή.

Από Δευτέρα 17 μέχρι και Παρασκευή 21 Αυγούστου, και ώρες 19.00-22.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του δήμου Ηρακλείου, θα συγκεντρώνονται υπνόσακοι, σεντόνια και κουβέρτες και θα μαζευτούν χρήματα για την αγορά εμφιαλωμένου νερού.

“Ελάτε να πιούμε έναν καφέ, να γνωριστούμε, να συνεισφέρουμε όλοι και όλες μαζί, γιατί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αυτό που μας κρατά ακόμα όρθιους”, αναφέρουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

“Στη Γαύδο και την Τήλο, στη Λέσβο και τη Λέρο, οι συμπολίτες μας δείχνουν ότι η αλληλεγγύη σ’ αυτό τον τόπο ακμάζει και καρποφορεί. Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών (αλλά και τουρίστες που αδυνατούν να μείνουν άπραγοι μπροστά στην εικόνα των προσφύγων) έχοντας ξεπεράσει τα όρια και τις αντοχές τους και την αγωνία τους γιατί μόνοι τους διαχειρίζονται θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές, κάθε μέρα ανανεώνουν την υπόσχεσή τους ότι και την επομένη το πρωί θα είναι εκεί, αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους τους.

Η μικρή Λέρος, με 5500 πρόσφυγες να έχουν περάσει από την αρχή του χρόνου και ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά, φαίνεται να είναι λόγω απόστασης και έλλειψης υποδομών σε πολύ ευάλωτη θέση. Αυτές τις μέρες στο νησί βρίσκονται περίπου 550 πρόσφυγες. Περισσότεροι από τους μισούς χωρίς στέγη, κοιμούνται στο Λιμεναρχείο και στο δρόμο, πάνω σε χαρτόκουτες. Ανάμεσα τους 50 μικρά παιδιά.

Μοναδική πηγή δύναμης για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους αγωνιζόμενους κατοίκους, η δική μας στήριξη. Η αλληλεγγύη από όλη την Ελλάδα που συνεχίζεται παρά τις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα”

 

Για επικοινωνία [email protected] και 6973314546.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook