Το Outward bound τρίο είναι μια σύμπραξη τριών μουσικών από την Κρήτη.

Προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους της μουσικής αναζητούν ένα κοινό πεδίο μεσω του αυτοσχεδιασμού εξερευνώντας τις δυνατότητες που δίνει ο συγκερασμός των ήχων του πιάνου(Αντώνης Τσικανδηλάκης) με την ηλεκτρική κιθάρα (Δημήτρης Νεονάκης) και τα drums (Γιάννης Ηλιάκης).

\’\’The path\’\’ ονομάζεται η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του σχήματος, η οποία κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την αγγλική Slam productions.
Πρόκειται για τρεις ενότητες αυτοσχεδιαστικής μουσικής που, παρά τις συχνές εναλλαγές, διατηρούν συνολικά ένα ομοιογενές ηχητικό τοπίο. Ελεύθερες φόρμες, ανοιχτές στο χρόνο και την πυκνότητα των μουσικών συμβάντων, συναντούν θραύσματα αρμονικών συνεχειών, αιωρούμενα θέματα που αντιπαρατίθενται με άναρχους ήχους, ψίθυρους, κραυγές, παύσεις.. Χωρίς να ακολουθούνται κανόνες
κάποιων συνθετικών ιδιωμάτων, η μουσική αφήνεται να αναπτυχθεί σε πραγματικό χρόνο άλλοτε τυχαία κι άλλοτε με τη διαδοχή αυθόρμητων παρεμβάσεων με προσανατολισμό στην αναζήτηση του ωραίου.
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Spectrum στην Αθήνα, τον Ιούνιο του ’09 από το συνθέτη και παραγωγό Βαγγέλη Κατσούλη και η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας (μίξη και mastering) τον Δεκέμβριο.
Η μουσική του δεύτερου δίσκου, η οποία είναι το αποτελέσμα της δουλειάς του σχήματος των τριών τελευταίων χρόνων, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο International Jazz Meeting Kostas Kouvidis, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας,
στο Zante Jazz Festival καθώς και σε Jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας.

Σύντομα βιογραφικά των μουσικών

Ο Γιάννης Ηλιάκης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Το 2001 ξεκινά μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με δάσκαλο το Νικόλα Χριστόπουλο και απο-φοιτά το 2004.Εως σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο Modern Music School με δάσκαλο το Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους Simon Goubert (Γαλλία), Jojo Mayer, J.Griffin , Γ.Σταυρόπουλο, Ν. Τουλιάτο, Ζ.Πι-νακουλάκη, Μ.Καπιλίδη,B.Καρίπη, Γ.Ντάνη, Γ.Τρανταλίδη,Λ.Σιδερά κ.α. Είναι απόφοι-τος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο Δημήτρης Νεονάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σε ηλικία 15 ετών αρχίζει την ενασχόληση του με την κιθάρα. Διδάσκεται θεωρητικά και κιθάρα από τον Άκη Τουρκογιώργη και τον Μάκη Αμπλιανίτη. Το 2001 αρχίζει τη συνεργασία του με τον πιανίστα Αντώνη Τσικανδηλάκη, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εργάζεται ως μουσικός παίζοντας ζωντανά, ηχογραφώντας υλικό δικό του και άλλων καλλιτεχνών και διδάσκοντας κιθάρα.

Ο Αντώνης Τσικανδηλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1979. Εχει με-λετήσει πιάνο με την Έφη Αγραφιώτη και ανώτερα θεωρητικά με τους Μ. Αλεξιάδη, Π.Αδάμ και Ευάγγελο Κοκκόρη καθώς και σύγχρονη μουσική με τον Σάμι Αμίρι. Αυτό που χαρακτηρίζει τη σχέση του με το πιάνο είναι η άσκηση του αυτοσχεδιασμού.Στον χώρο αυτό του αυτοσχεδιασμού συνυπάρχει με τον κιθαρίστα Δημήτρη Νεονάκη και τον ντράμμερ Γιάννη Ηλιάκη δουλεύοντας πάνω σε συνθέσεις του σχήματος.

Το Outward bound τρίο είναι μια σύμπραξη τριών μουσικών από την Κρήτη. Προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους της μουσικής αναζητούν ένα κοινό πεδίο μεσω του αυτοσχεδιασμού εξερευνώντας τις δυνατότητες που δίνει ο συγκερασμός
των ήχων του πιάνου(Αντώνης Τσικανδηλάκης) με την ηλεκτρική κιθάρα (Δημήτρης Νεονάκης) και τα drums (Γιάννης Ηλιάκης).

\’\’The path\’\’ ονομάζεται η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του σχήματος, η οποία κυκλοφορεί τον Ιανουάριο από την αγγλική Slam productions.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook