ΟI εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης συμφώνησαν να άρουν το καθεστώς του κατ\’Α οίκον περιορισμού για τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο δικαστήριο έως την τελική έκβαση της δίκης του.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ του εισαγγελέα του Μανχάταν και των συνηγόρων του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θα επιστραφούν στον Γάλλο πολιτικό όλα τα χρήματα της εγγύησης – 1 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 5 εκατ. δολάρια σε δέσμευση περιουσίας.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι αμερικανικές αρχές θα κρατήσουν στην κατοχή τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα του Στρος-Καν, μην επιτρέποντάς του να βρεθεί εκτός των αμερικανικών συνόρων. Ο δικαστής Μάικλ Ομπους δήλωσε ότι «τα στοιχεία της συγκεκριμένης υπόθεσης έχουν αλλάξει δραματικά».

Οι ραγδαίες εξελίξεις, δύο ημέρες μετά την εκλογή της Κριστίν Λαγκάρντ στο ύπατο αξίωμα του ΔΝΤ, προκλήθηκαν έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», σύμφωνα με τα οποία η 32χρονη καμαριέρα από τη N. Γουινέα, η οποία τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση, χάνει την αξιοπιστία της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές έχουν στην κατοχή τους εις βάρος της στοιχεία. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρισκόταν σε κατ\’Α οίκον περιορισμό επί τέσσερις εβδομάδες σε διαμέρισμα στο Μανχάταν, όπου παρακολουθείται ηλεκτρονικά από τις αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook