Ένταση επικρατεί στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου καθώς δύο ακτιβιστές από το πλοίο Ταχρίρ, που επιχείρησε να αποπλεύσει για τη Γάζα, κρατούνται με χειροπέδες στο λιμεναρχείο.

Νωρίτερα, το απόγευμα σημειώθηκε επεισόδιο με το καναδικό πλοίο, το οποίο παρά την απαγόρευση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση και χωρίς να λάβει σχετική άδεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμενικό και το πλοίο προσεγγίστηκε στα ανοιχτά όπου και σημειώθηκε ένταση με τους κομάντος του λιμενικού να εξαναγκάζουν τους ακτιβιστές να γυρίσουν στο λιμάνι. Μάλιστα υπήρξε και μικρή εμπλοκή μεταξύ του πλοίου και ενός περιπολικού σκάφους και όπως καταγγέλλουν οι ακτιβιστές, το Ταχρίρ έχει υποστεί ρήγμα και υπάρχει μικρή διαρροή καυσίμου στη θάλασσα.

Οι περίπου πενήντα ακτιβιστές αυτή την ώρα παραμένουν στο κατάστρωμα του πλοίου και αρνούνται να αποχωρήσουν, ενώ το πλοίο νωρίτερα είχαν καταλάβει άνδρες του λιμενικού. Στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου συγκεντρώνονται πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Στόλο της Ελευθερίας ενώ απαιτούν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο κρατούμενοι στο λιμεναρχείο.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου υπό την λιμενάρχη κ. Δήμητρα Χασιώτη η οποία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του Λιμενικού και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθεί βίντεο των ακτιβιστων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο λιμάνι του Α.Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook