Η άμεση εξεύρεση λύσης προκειμένου να εξασφαλιστεί το αναγκαίο νερό άρδευσης μετά την καθίζηση και την καταστροφή της λιμνοδεξαμενής των Αγ.Θεοδώρων στο Ελαφονήσι Κισάμου, ήταν το πρώτο θέμα που απασχόλησε την σύσκεψη η οποία πραηματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων υπο τον Περιφερειάρχη κ.Σταύρο Αρναουτάκη και με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης προτάθηκαν διάφορες λύσεις, εκ των οποίων η πλέον άμεση είναι η μεταφορά ποσοτήτων νερού απο την κοντινή λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας αλλά και η διερεύνηση για την αξιοποίηση κάποιων γεωτρήσεων.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, \”από το σημείο που γίνεται τώρα η υδρομάστευση, θα κατασκευασθεί αγωγός που θα συνδεθεί με το αντλιοστάσιο της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Θεοδώρων, μέσω του οποίου θα διοχετεύεται το νερό κατευθείαν στους αγωγούς άρδευσης. Παράλληλα, με τεχνητό τρόπο και την χρήση ειδικού μηχανήματος θα αντληθεί ότι νερό έχει μείνει στην λιμνοδεξαμενή, ενώ θα γίνει και μια γεώτρηση η οποία θα αντλεί 50- 100 κυβικά νερό. Το νερό και της γεώτρησης θα πηγαίνει στον αγωγό άρδευσης\”.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: \”Είμαστε δίπλα, θα βοηθήσομε από την περιφέρεια ό,τι χρειαστεί για την επίλυση το συντομότερο δυνατόν του μεγάλου προβλήματος που είναι η άρδευση της περιοχής\”, ενώ σε ότι αφορά στο τι θα γίνει με την κατεστραμμένη λιμνοδεξαμενή αποφασίστηκε να συνταχθεί απο τον ΟΑΔΥΚ τεχνική έκθεση για την κατάσταση της λιμνοδεξαμενής, τα αίτια της ζημιάς και τους τρόπους αποκατάστασής της.

Επιπλέον ο κ. Αρναουτάκης έθεσε ευθέως και θέμα διαχείρισης έργων όπως αυτό της διαχείρισης των υδάτων, τονίζοντας: \”Η θέση η δική μου είναι ξεκάθαρη, ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης πρέπει να παίξει το ρόλο της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού σε όλη την Κρήτη. Έχομε τον φορέα, έχει τεχνογνωσία, γιατί ψάχνομε κάτι άλλο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook