Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει περιέλθει σε ένα αδιέξοδο με την πολιτεία να έχει μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες που θα βοηθούσαν τον Οργανισμό να προχωρήσει στο έργο του.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, με εκκρεμότητες να παραμένουν σε καίρια ζητήματα, όπως η καταβολή των επιχορηγήσεων από το Υπουργείο Υποδομών, τον ορισμό αιρετών μελών στο διοικητικό συμβούλιο, την προώθηση θεμάτων παο αφορούν σε έργα στον ΒΟΑΚ, εν όψει και του νέου ΕΣΠΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Λευτέρης Κοπάσης,  προχώρησε στο βήμα να ζητήσει την αντικατάστασή του από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας του ΟΑΚ, η παραίτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Όμως εάν γίνει αυτό και η παραίτηση γίνει αποδεκτή, τότε ο Οργανισμός μένει «ακέφαλος», οπότε ο κ.Κοπάσης με την επιστολή του – εκτός από την παράθεση του έργου και των προβλημάτων του ΟΑΚ – ζητά την αντικατάστασή του, έτσι ώστε να υπάρχει Διευθύνων Σύμβουλος έως ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Και βέβαια με την ελπίδα πως ο Οργανισμός υπο τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, θα τύχει καλύτερης μεταχείρισης από την κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τον σκοπό της ίδρυσής του, δηλαδή εκείνον ενός αναπτυξιακού εργαλείου για την Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook