Την Τρίτη κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη, με θέμα: Άμεση επαναπρόσληψη των 42 εργαζομένων του εργοστασίου της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης από την εταιρία WASTE SOLUTIONS.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

“Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Άμεση επαναπρόσληψη των 42 εργαζομένων του εργοστασίου της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης από την εταιρία WASTE SOLUTIONS. 

Στις 31/10/2015 έληξε η εργολαβία της εταιρίας Creta Eco Phoenix που διαχειριζόταν το εργοστάσιο της ανακύκλωσης στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης και αναλαμβάνει η εταιρία Waste Solutions με έδρα τον Ασπρόπυργο. Παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις  21/10/2015 με το σωματείο και την σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων, η Waste Solutions δεσμεύτηκε ότι θα προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους και με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις, ωστόσο ο εργολάβος προχώρησε προκλητικά στην απόλυση τους και προσπάθησε να προσλάβει νέο προσωπικό με λιγότερα δικαιώματα (χαμηλότερους μισθούς, «απλά» αντί για Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα κλπ). Επίσης, σε δυο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας (20/11/2015 & 27/11/2015), ο εργολάβος κράτησε προκλητική στάση απέναντι στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους. 
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης  αποφάσισαν ομόφωνα να απαιτήσουν από την εταιρία Waste Solutions άμεσα να προσλάβει όλους τους παλιούς εργαζόμενους με διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και έπραξαν και όλοι οι προηγούμενοι εργοδότες. Βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εδώ και 1 μήνα, καταφέρνοντας να κερδίσουν τη συμπαράσταση δεκάδων φορέων, σωματείων και όλου του Ηρακλειώτικου Λαού.   

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων, με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook