Μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα πτήσεις πάνω από το κέντρο του Καΐρου. Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι Αιγύπτιοι διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ και στις γύρω περιοχές, αψηφώντας το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας που άρχισε να ισχύει από τις 4 το απόγευμα.

Στην πλατεία έκαναν την εμφάνισή τους και περισσότερα φορτηγά του στρατού, την ώρα που μεγαλώνει το πλήθος των συγκεντρωμένων, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, επισκέφθηκε νωρίτερα ένα κέντρο επιχειρήσεων του στρατού και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, τα οποία έδειξαν εικόνες του Μουμπάρακ να προεδρεύει μίας συνάντησης.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Μουμπάρακ να συναντά τον νεοδιορισθέντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομάρ Σουλεϊμάν, τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Σάμι αλ Αναν και άλλους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mena, ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε έλεγχο στο κέντρο επιχειρήσεων του στρατού, ο οποίος έχει αναλάβει τη διασφάλιση της τάξης.

Την ίδια στιγμή, ο αιγυπτιακός στρατός περιφρουρεί το εγκαταλελειμμένο αρχηγείο του υπουργείου Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου, μετά την εκκένωσή του από τους αξιωματούχους, δήλωσε ένας αξιωματικός. «Ασφαλίσαμε το υπουργείο Εσωτερικών το πρωί και εκκενώσαμε το προσωπικό κρατικής ασφαλείας. Το υπουργείο είναι άδειο», δήλωσε από το σημείο αξιωματικός του στρατού, που ζήτησε ανωνυμία, στο πρακτορείο Ρόιτερς. «Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί».

Δύο τεθωρακισμένα φορτηγά και ένα άρμα μάχης στέκονταν φρουροί έξω από το κτήριο. Η κρατική ασφάλεια έδωσε μάχη με διαδηλωτές που επιχείρησαν να επιτεθούν στο κτίριο χθες βράδυ.

«Χόσνι Μουμπάρακ, Ομάρ Σουλεϊμάν, κι οι δυο σας είστε πράκτορες των Αμερικανών», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον διορισμό του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σουλεϊμάν στη θέση του αντιπροέδρου. «Μουμπάρακ, Μουμπάρακ, το αεροπλάνο περιμένει», φώναζαν επίσης ρυθμικά οι διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook