Στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας και Λάρισας είχαν στηθεί τα "αρχηγεία" εμπορίας και διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών των τριών πολυμελών δικτύων, που εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία στη Λάρισα. Εγκλειστοι, με παρελθόν στην εμπορία ναρκωτικών, κανόνιζαν τις "δουλειές" μέσω συνδέσμων τους με την Αλβανία και την Τουρκία.

Στη συνέχεια τα δίκτυα διανομής διοχέτευαν τα ναρκωτικά στα στέκια της Θεσσαλίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερη προτίμηση στα κοσμοπολίτικα νησιά.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ομάδα, με δίκτυο διανομής πάνω από 100 άτομα, την "εμπορική επιχείρηση" συντόνιζαν δύο άτομα, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από εκεί γίνονταν οι απευθείας τηλεφωνικές συνεννοήσεις με συνθηματικούς κωδικούς ή μέσω τρίτων προσώπων, που μετέφεραν τις εντολές σε "παραγωγούς- εμπόρους" στην Αλβανία.

Στη συνέχεια στηνόταν η επιχείρηση αποστολής των ναρκωτικών και παραλαβής τους, μέσω θαλάσσης ή οδικώς με ΙΧ που διέσχιζαν την Ηπειρο, για να παραδώσουν τα ναρκωτικά σε "χονδρεμπόρους" στη Θεσσαλία.

Η δεύτερη ομάδα κινούνταν γύρω από τις "δουλειές" που έκλεινε κρατούμενος από τις φυλακές Πάτρας και είχε δίκτυο περίπου 70 ατόμων.

Το τρίτο δίκτυο, με περίπου 30 άτομα, "εξυπηρετούνταν" από έγκλειστο στις φυλακές Λάρισας.

Και οι τρεις ομάδες είχαν επαφές με διακινητές ναρκωτικών από άλλες χώρες, με κύριες όμως πηγές προέλευσης Αλβανία και Τουρκία.

thebest.gr / kosmoslarissa.gr

Η ιστορία του βαρόνου

Όπως αποκάλυψε το Σάβαβτο το protothema.gr, η απίστευτη ιστορία από τον Έλληνα εγκέφαλο της μαφιόζικης οργάνωσης της Θεσσαλίας βγάζει στο «φως» της δημοσιότητας συγκλονιστικά στοιχεία.

Ο άνθρωπος που κατηύθηνε έξω από τις φυλακές τα νήματα γιγαντιαίου κυκλώματος που έριχνε κοκαΐνη σε Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο και Τρίκαλα έμπλεξε όπως ο ίδιος λέει με την παρανομία και τα ναρκωτικά γιατί πριν από λίγα χρόνια είδε το γιο του μπλεγμένο στα γρανάζια της κοκαΐνης και τελικά να πεθαίνει από τους αδίστακτους εμπόρους του λευκού θανάτου.

Όμως, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν ιδιαίτερα σκληρό κακοποιό όπου με τη βοήθεια τεσσάρων Αλβανών κρατουμένων των φυλακών Λάρισας , Κορυδαλλού και Πατρών είχε οργανώσει ένα απίστευτο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών όπλων και γυναικών.

«Έφαγαν το γιο μου οι βαρόνοι της κόκας και εγώ για αυτό θα πλημμυρίσω τη Θεσσαλία με κοκαΐνη», φέρεται να έλεγε συνέχεια ο συλληφθείς, που σύμφωνα με την Αστυνομία κατηύθυνε τις μαφιόζικες ομάδες σε συνεργασία με τους τέσσερις κρατούμενους.

Αστυνομική πηγή τονίζει στο protothema.gr πως κάποιοι από τις μαφιόζικες ομάδες της Θεσσαλίας είχαν εξελιχθεί σε ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς και φέρεται να είχαν στο μυαλό τους και τη δολοφονία αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών , προκειμένου να τρομοκρατήσουν την ελληνική αστυνομία.

protothema.gr