Καθώς βαθαίνει η κρίση ρίχνοντας όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών όλο και περισσότερα νοικοκυριά και στο Ρέθυμνο αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Όλο και περισσότεροι είναι οι Ρεθεμνιώτες που απευθύνονται τόσο στα Συσσίτια όσο και στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης ακόμα και για αποπληρωμή λογαριασμών που αδυνατούν να εξοφλήσουν.

Δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των σιτιζομένων στα συσσίτια αλλά με την ίδια ταχύτητα αυξάνονται και οι επισκέψεις των Ρεθεμνιωτών και στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο αριθμός των Ρεθεμνιωτών που απευθύνεται στο Φιλόπτωχο Ταμείο είτε για οικονομική ενίσχυση είτε για αγορά φαρμάκων έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Άνεργοι εργάτες από το χώρο της οικοδομής αλλά και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους και απολύθηκαν βρίσκουν το τελευταίο τους αποκούμπι στο εν λόγω Ταμείο το οποίο αναλαμβάνει την πληρωμή και το διακανονισμό λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και της ΔΕΥΑΡ.

Πολλοί είναι Ρεθεμνιώτες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες, οι οποίοι είτε δουλεύουν κι έχουν να πληρωθούν για μήνες, είτε απολύθηκαν και δεν μπορούν να βρουν εργασία, ενώ συγχρόνως τους βαραίνουν οικονομικές υποχρεώσεις σε τράπεζες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες κάθε μήνα επισκέπτονται το Φιλόπτωχο Ταμείο περίπου 300 Ρεθεμνιώτες (αριθμός που έχει αυξητικές τάσεις), 100 Έλληνες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και περίπου 150 αλλοδαποί και αθίγγανοι.

rethemnos

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook