Απίστευτες εικόνες για την έκταση των φθορών που έχει υποστεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Χανίων, το ρολόι, κατέγραψε drone,  αποκαλύπτοντας ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα πριν οι ζημιές γίνουν μη αναστρέψιμες.

Στις εικόνες φαίνονται τμήματα του ρολογιού που έχουν αποκοπεί και άλλα που είναι έτοιμα να πέσουν, προκαλώντας πραγματικά τρόμο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα μνημείο σύμβολο για τα Χανιά.

Ταυτόχρονα όμως προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, καθώς, πριν από 8 χρόνια,  τον Αύγουστο του 2008 (δείτε εδώ σχετικό παλιότερο ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό) προκηρύχτηκε για πρώτη φορά από το Δήμο Χανίων διαγωνισμός για το έργο μελέτης αποκατάστασης του ρολογιού, όμως φαίνεται ότι ο χρόνος σταμάτησε εκεί. Η μόνη εξέλιξη που έχει γίνει, είναι οι πρόχειρες σκαλωσιές που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά του μνημείου.

Δείτε τις εικόνες και το βίντεο από τη Chania Skyart και ας ελπίσουμε να τις δουν και οι αρμόδιοι του Δήμου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας ως προτεραιότητα την περιφρούρηση του μνημείου και την αποκατάστασή του.

 

Ρολόι – Κέντρο from SkyArt on Vimeo.

This embedded video will include a text link.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook