Η βρετανική αεροπορική εταιρεία «χαμηλού κόστους» EasyJet ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά στην σύντομη αλλά επιτυχημένη ιστορία της με απεργία των υπαλλήλων της στη Γαλλία.

Επικεφαλής στις αεροπορικές μετακινήσεις χαμηλού κόστους στη Γαλλία σήμερα, η EasyJet απασχολεί σχεδόν 500 ιπτάμενες συνοδούς και φροντιστές στη χώρα, με βάση τα αεροδρόμια Orly και Roissy (CDG) στο Παρίσι και το αεροδρόμιο της Λυόν.

Η απεργία χτύπησε την πόρτα της εταιρείας την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Ιουλίου, ακριβώς στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου, και προήλθε από το συνδικάτο αεροσυνοδών (UNAC).

Τι προκάλεσε την απεργία; Οι άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και αεροσυνοδών με θέμα τις αποζημιώσεις σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος εν ώρα εργασίας, όταν τα άλλα συνδικάτα της εταιρείας (CFTC, SNPNC) έχουν ήδη υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες.

Η απεργία έγινε αισθητή στους πελάτες της εταιρείας. Το πρωί της Τρίτης ορισμένοι εκ των επιβατών έμειναν εκτός της πτήσης των 7:20 για Βερολίνο. Κάποιοι εξ αυτών κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στη βραδινή πτήση ενώ οι υπόλοιποι θα φύγουν αναγκαστικά την Τετάρτη.

Μία εργαζόμενη της EasyJet συμβούλευε τους αναστατωμένους επιβάτες να είναι από τους πρώτους που θα κλείσουν θέση, αν θέλουν να είναι σίγουροι πως θα φύγουν τελικά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook