“Οι ταξικές δυνάμεις, ο πραγματικός νικητής στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου” αναφέρει ανακοίνωση της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει και ευχαριστεί από καρδιάς τους αντιπροσώπους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία για την ανασύνταξη & χειραφέτηση του Εργ. Κέντρου» αλλά και εκείνους που είχαν αποφασίσει να το κάνουν αλλά κάτω από τις πιέσεις υποχώρησαν. Το αποτέλεσμα βεβαιώνει ότι αυτό στοίχισε την ολοσχερή ανατροπή των αρνητικών, για τους εργαζόμενους, συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο αλλά ο αγώνας αυτός έχει ούτως ή άλλως συνέχεια.
Παρά την μεγάλη μείωση των αντιπροσώπων (από 82 στους 59) το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΠΑΜΕ και οι συνεργαζόμενοι συνδικαλιστές σημείωσε θεαματική αύξηση από 26% σε 46% (26 ψήφους έναντι 20 προηγούμενα). Διπλασίασε τις έδρες του στο ΔΣ από 2 στις 4. Για 5 μόλις ψήφους δεν κατάκτησε την απόλυτη πλειοψηφία. Κατά κοινή ομολογία είναι ο πραγματικός και αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών.
Ο συνδυασμός της απερχόμενης πλειοψηφίας σωστά «χρεώθηκε» για την ανυποληψία, την παραλυτική κατάσταση που έχει επιβάλλει στο ΕΚ και μάλιστα σε μια εποχή που τα βάσανα των εργαζομένων δεν έχουν προηγούμενο. Για τους λόγους αυτούς καταβαραθρώθηκε από τους 52 ψήφους στους 31 και από τις 7 έδρες στις 5. 
Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί αναγνώριση της μακρόχρονης κοπιαστικής δουλειάς μας για να αποκρουστεί η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Απηχεί τον πόθο των εργαζομένων του νομού μας για την ανασύνταξη και χειραφέτηση του ΕΚ από την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και καταδίκη της αποχής του από κάθε παρενόχληση της μεγαλοεργοδοσίας. Για ένα Εργατικό Κέντρο, με κύρος και φωνή ικανό να υπερασπιστεί το δίκιο των χιλιάδων εργαζομένων του νομού μας, που στενάζουν από την ασυδοσία της εργοδοσίας στα ξενοδοχεία, στα εργοτάξια, στις εμπορικές αλυσίδες κλπ. 
Το ψηφοδέλτιό μας ήταν το μόνο που διατύπωσε ένα ορθολογικό και συνεκτικό  συνδικαλιστικό λόγο. Απάντησε στο ζήτημα της ετοιμότητας και της κλιμάκωσης του αγώνα για να αποτραπεί η αντιασφαλιστική ταφόπλακα. Στο πρόβλημα του προσανατολισμού και της αποτελεσματικότητας των αγώνων μας. Στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και του Εργατικού Κέντρου. Έδειξε πως μπορεί να γίνεται πράξη το «όλοι μαζί» αλλά κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και τους υπερασπιστές της. Τα παραπάνω αποτελούν οδηγό για το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας τους νέους καλύτερους συσχετισμούς και κυρίως την συσπείρωση που επιτεύχθηκε.
Αντίθετα το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας για άλλη μια φορά δεν άρθρωσε τον παραμικρό λόγο. Ταμπουρώθηκε πίσω από την διαιρετική λογική των «κουκιών» και των ταμπελών. Αντιμετώπισε τα σωματεία και τους αντιπροσώπους τους ως προσωπικά και κομματικά οικόπεδα, αλυσοδεμένα στην αντεργατική πολιτική.  Προσπάθησαν να αποφύγουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την απαξίωση του ΕΚ, την παραλυτική λογική του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, που την έχουν πληρώσει πανάκριβα οι εργαζόμενοι.  Να εμποδίσουν την αναγκαία ζύμωση για την ανασύνταξη και την αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. 
Στη συνεδρίαση για την συγκρότηση της νέας διοίκησης θα προσέλθουμε με την πάγια και ανεξαρτήτως συσχετισμών, κρυστάλλινη θέση της ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. Διεκδικούμε τις θέσεις που μας αναλογούν για να τις αξιοποιήσουμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κι όχι από ενδιαφέρον για τίτλους και αξιώματα. Επισημαίνουμε ότι αν επικρατήσει η ως τώρα λογική των αποκλεισμών, αυτή τη φορά θα αφορά το 46% του Εργατικού Κέντρου. Αν το αποτολμήσουν από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη για την δυσοίωνη πορεία του Εργατικού Κέντρου.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook