Εμφυλιος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, με αφορμή την παραίτηση του Γ. Στρογγυλού από την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης και ενώ έπεται η  έκτακτη εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα την Τρίτη 8 Μάρτη.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΔΚ με το “Ανεξάρτητο ΤΕΕ”, Φώτης Καζάσης, αφήνονται σαφείς αιχμές ότι η παραίτηση, που αιφνιδίασε όλους, ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα “παρασκηνιακών, αδιαφανών προσωπικών συναλλαγών που χρησιμοποιούν το ΤΕΕ ως εφαλτήριο ικανοποίησης ατομικών φιλοδοξιών”.

Ο κ. Καζάσης, σημειώνει ότι στην έκτακτη εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, ο κ. Στρογγυλός  θα πρέπει  προτείνει ένα νέο πρόσωπο από την παράταξή του για την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, διαφορετικά κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι η παραίτησή του κάθε άλλο παρά “αθώα” είναι.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή έχει ως εξής:

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η αναγγελία παραίτησης τoυ συναδέλφου Γ. Στρογγυλού από τη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ.

Στην επιστολή παραίτησης που έδωσε στη δημοσιότητα ανέφερε ως αιτία παραίτησης ότι «…οι παλαιότεροι πρέπει να παραχωρήσουμε χώρο στις νεώτερες γενιές, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις που έρχονται.»

Είναι γεγονός ότι η αναγγελία της παραίτησης μας ξένισε, αφού κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξανασυμβεί στη μακρόχρονη μέχρι σήμερα πορεία του Τμήματός μας. Συμφωνούμε πάντως μαζί του ότι οι προκλήσεις που έρχονται είναι μεγάλες:

– Η κρίση στο επάγγελμα του μηχανικού στην χώρα μας έχει κορυφωθεί, με όλο και περισσότερο εντεινόμενη την αδυναμία ένταξης στο επάγγελμα των νέων διπλωματούχων μηχανικών ή και την φυγή τους στο εξωτερικό

– Είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή δυσμενών μνημονιακών πολιτικών σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς του κλάδου

– Η ανάπτυξη των παραγωγικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της περιοχής και της χώρας που μόνο μέσω αυτής μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προηγούμενα, είναι από μόνη της μια μεγάλη πρόκληση και η συμβολή του ΤΕΕ σ’ αυτήν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Με τα δεδομένα αυτά η παραίτηση του συναδέλφου Στρογγυλού θα μπορούσε να γίνει κατανοητή – αφού κατά τη δική του δήλωση – οδηγήθηκε σ’ αυτήν προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις που έρχονται, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι στην επικείμενη έκτακτη εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου θα προτείνει ένα νέο πρόσωπο από την παράταξή του για την θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ (που εκ των πραγμάτων αποτελεί και την πλέον σημαντική θέση στη διοίκηση του Τμήματος) που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις μεγάλες πράγματι απαιτήσεις της περιόδου.

Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση, τα δεδομένα που προαναφέρθηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η παραίτησή του (και όποιες άλλες ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διαδικασία της έκτακτης εκλογής) είναι αποτέλεσμα παρασκηνιακών, αδιαφανών προσωπικών συναλλαγών που χρησιμοποιούν το ΤΕΕ ως εφαλτήριο ικανοποίησης ατομικών φιλοδοξιών. Στην περίπτωση αυτή, χρέος όλων μας είναι να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook