Στο πλαίσιο της πράξης «Σχέδιο δράσης του ΤΕΕ δυτικής Κρήτης για την κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3CRETE», το τμήμα δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ έχει αναλάβει – ως φορέας υλοποίησης – την διοργάνωση επιδοτούμενων σεμιναρίων τα οποία αφορούν σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενους όλων των ειδικοτήτων, σε επιχειρήσεις με έδρα/υποκατάστημα στις Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου.

Αντικείμενο της κατάρτισης είναι η βελτίωση γνώσεων και η αύξηση ανταγωνιστικότητας στα πεδία:

α. Project Management και

β. Στελέχη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

«Τα άτομα που μπορούν να συμμετέχουν είναι 344 και η επιδότηση είναι 500 ευρώ. Μετά από διαγωνισμό, ανάδοχος ανέλαβε το ΚΕΚ «Διάσταση». Το ΤΕΕ ανέλαβε ως δικαιούχος υλοποίησης αυτής της πράξης. Στην σύγχρονη οικονομία, χρειάζεται το project management και στα έργα και στην υλοποίηση των μηχανικών έργων, αλλά αφορά και εργαζόμενους οποιασδήποτε ειδικότητας, όχι μόνο μηχανικοί» ανέφερε η αντιπρόεδρος της διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΔΚ Σοφία Λύκου.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης, Γιάννης Κουλιεράκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του προγράμματος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «στα σεμινάρια αυτά εκτός από τους μηχανικούς, μπορούν να συμμετέχουν και αυτοπασχολούμενοι, εργαζόμενοι οποιουδήποτε επιχειρηματικού κλάδου. Τα προγράμματα αυτά είναι διάρκειας 100 ωρών. Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση, σήμερα υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν και εξελίσσονται, υλοποιούνται εξ αποστάσεως, με σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδο. Από τα πρώτα σχόλια που δεχθήκαμε από τους ωφελούμενους, είναι ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από το επίπεδο του περιεχομένου των προγραμμάτων που εκτελούνται και ανταποκρίνονται σε αυτά που περιγράφουν. Σήμερα αυτοί που έχουν ενταχθεί σε τμήματα, είναι περίπου 120 ωφελούμενοι, είναι μια διαδικασία που είναι ανοιχτή και έχουν υποβάλλει κι άλλοι».

Με την συγκεκριμένη πρόσκληση που είναι σε εξέλιξη αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο teetdk.ops.education.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook