Το Ηράκλειο και τα Χανιά επισκέπτεται η Πέλα Σουλτάτου για την παρουσίαση του µυθιστορήµατός της Ανκόρ.  

Ο κηπουρός και η αδέσποτη γάτα, ο Αµούρ και η Σουίτι, ο καουµπόι και η Φράου, η γυναίκα µε το πι και ο άντρας µε το γιώτα, το ξωτικό του δάσους κι ο ασπροµάλλης µε τα άφιλτρα, ο µπαρµπέρης, το τζιτζίκι και η ζωγράφος, ο ερωτευµένος κύριος καθηγητής, το νυχτοπούλι κι ο µαχαιροβγάλτης, η αδελφή µε την ηπειρώτικη προφορά, το αηδονάκι µε το ρουµάνικο τραγούδι και ο ηλικιωµένος µε τους καταρράκτες, το χλοµό πρόσωπο, ο µετανάστης από το Μπαγκλαντές. Κι ένας αόρατος βιολιστής.

Μπόνους τρακ ο νεκροθάφτης Σοπενχάουερ, που συνοδεύει τον υπέργηρο ναζί στην τελευταία του κατοικία. Ένας ανοµοιογενής θίασος από αφανείς ήρωες συµβιώνει στο δυστοπικό οικοσύστηµα της ασθένειας και του τραύµατος, συντροφιά µε αδέσποτα ζώα, χρυσόψαρα, πεταλούδες, πουλιά, γάντια που χειρονοµούν, ασανσέρ µαλωµένα µε κάδους, καρέκλες που θέλουν να δραπετεύσουν.

Όψεις της προσωπικής ιστορίας του καθενός αποκαλύπτονται µέσα από τη σχέση µε τον άλλο, σε αλλεπάλληλα ντουέτα, συνθέτοντας ένα ασπρόµαυρο µουσικό παραµύθι µε στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, όπου το κακό δεν µπορεί παρά να ηττηθεί. Ένα βιβλίο για την πάλη του ανθρώπου ενάντια στο θάνατο, αλλά και στην «πολιτική» ενσάρκωση του θανάτου, το φασισµό.  
Αναλυτικά το πρόγραµµα των εκδηλώσεων:  

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 7.30 µ.µ. η Πέλα Σουλτάτου παρουσιάζει το βιβλίο της στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήµου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4), όπου θα συνοµιλήσει µε τη σκηνοθέτρια Αργυρώ Κωνσταντάκη και την ποιήτρια Ειρήνη Παραδεισάνου.   

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7.30 µ.µ. η συγγραφέας θα  βρίσκεται στα Χανιά, και συγκεκριµένα στο βιβλιοπωλείο «Μικρό Καράβι» (Δασκαλογιάννη 59, Σπλάντζια), όπου θα συζητήσει µε τη φιλόλογο Κωνσταντίνα Γεωργαντά.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook