​Από το λιμάνι του Πειραιά, όπου φιλοξενούνται πάνω από 5.000 πρόσφυγες και καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες άλλοι από τα νησιά του Αιγαίου, ξεκίνησε η Αντζελίνα Τζολί την επίσκεψή της στην Ελλάδα

H Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψής της. Αρχικά, επρόκειτο να προσγειωθεί στις 09:00 στη Λέσβο, όμως, το ταξίδι ματαιώθηκε και, γύρω στις 10:15, το λίαρ τζετ που μετέφερε την ηθοποιό και τη συνοδεία της προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Γύρω στις 12:00, ντυμένη στα μαύρα, με casual ρούχα, η Αντζελίνα πέρασε την πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας «βουλιάζει» από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ η ροή αφίξεων είναι καθημερινή και συνεχής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι της Αντζελίνα θα συνεχιστεί στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, αλλά και στην Ειδομένη.

Μια γυναίκα πρόσφυγας έφτασε, μετά κόπων και βασάνων κοντά στην Αντζελίνα Τζολί και της έδωσε να αγκαλιάσει το νεογέννητο παιδάκι της. Η γνωστή ηθοποιός δεν αρνήθηκε. Άλλωστε προσέφερε μια αγκαλιά σε όποιο παιδί την πλησίασε. Ένα αγοράκι όχι πάνω 12 ετών, ήταν συνεχώς μπροστά της και την κοιτούσε στα μάτια. Κι εκείνη, σταμάτησε να του μιλήσει: “Είμαι εδώ για να ακούσω όλες τις περιπτώσεις, κάθε οικογένεια, όπως και η δικιά σου, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να δοθεί μια λύση”. 

“Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ” είπε η Αντζελίνα Τζολί λίγο αφού βγήκε από το κοντέινερ του ΟΗΕ όπου συνάντησε μια οικογένεια προσφύγων. Και έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα: “Όλα θα πάνε καλά”, είπε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook