Μετά την παρουσίαση του στην κατάμεστη αίθουσα του σπιτιού του Πολιτισμού, το βιβλίο «Ρέθυμνο-11 μέρες χωρίς ήττα» 20-30 Μαΐου 1941 του Γιώργου Σταράκη ταξιδεύει στην πρωτεύουσα. Την Τετάρτη 23 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., η Κρητική Εστία στο Παγκράτι  (Στράβωνος 12) θα φιλοξενήσει τον συγγραφέα και τους εκλεκτούς ομιλητές, προκειμένου να αναδειχθεί και πάλι η σπαρακτική αφήγηση των επιζώντων από τα μαρτύρια των Ναζί, η οποία συνθέτει την πολύτιμη συλλογική μνήμη του λαού μας.

Με ανέκδοτες μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν για να διηγηθούν τις τραγωδίες που προκάλεσε η αδικαιολόγητη επέλαση των Γερμανών κατακτητών, εκατοντάδες φωτογραφίες και απόρρητους χάρτες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, ο Γιώργος Σταράκης πέτυχε να προσφέρει ένα τεκμηριωμένο και έγκυρο βιβλίο καταγραφής γεγονότων, το οποίο αποτελεί πολύτιμη πηγή αναφορών τόσο για τον ιστορικό όσο και για τον ευαισθητοποιημένο πολίτη της εποχής μας. Σε εποχές όπου ψευδοεπιστημονικές απόψεις έρχονται έως και να αθωώσουν τις ναζιστικές θηριωδίες, το βιβλίο του Γιώργου Σταράκη έρχεται να καταγράψει την πλέον αδιάψευστη κατάσταση: Την αφήγηση των μαρτυρίων και τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Ρεθυμνιώτες από τον ναζιστικό εισβολέα. Παράλληλα, το βιβλίο αποτυπώνει εξαιρετικά την αμυντική στρατηγική που στήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου, ενώ δημοσιεύει στοιχεία-καρπούς της επίπονης προσωπικής έρευνας του συγγραφέα, τα οποία εμφανίζονται για πρώτη φορά στην εγχώρια βιβλιογραφία.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο εκδότης κ. Γιάννης Καλαΐτζάκης. 

Ομιλητές στην εκδήλωση, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου 

και ο δικηγόρος, κ. Νίκος Κοτζαμπασάκης. 

Δίπλα τους θα βρίσκεται και ο Ρεθυμνιώτης δημοσιογράφος, κ. Βασίλης Σκουντής.

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον συγγραφέα και το έργο του και θα μπορέσουν έτσι να αποκτήσουν ένα πρωτότυπο βιβλίο που σηματοδοτεί την άρνηση των Ελλήνων να ξεχάσουν την μαρτυρική τους ιστορία και την τόσο γενναία αντίσταση που επέδειξαν, παρά τις πρωτοφανείς θηριωδίες που υπέστησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook