Το ΙΝΚΑ “έγραψε” ιστορία και για πρώτη φορά αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην Α’ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Χανίων, μία… στροφή πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Κατσούλη επικράτησε 3-0 του Μινωταύρου και “φόρεσε” το “στέμμα” του πρωταθλητή, αφού την ίδια ώρα η Σπάθα υποχρέωνε σε βαριά ήττα με ανατροπή τον Πανακρωτηριακό (5-2).

Το ΙΝΚΑ θα εκπροσωπήσει τα Χανιά στο πρωτάθλημα πρωταθλητριών ΕΠΣ και θα διεκδικήσει για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Ο Τσίτας έδωσε το έναυσμα για τους πρώτους πανηγυρισμούς στο 6’, ενώ στη συνέχεια πήραν τη… σκυτάλη οι δύο Κισσαμίτες, Ντεντάκης (67’) και Βεστάκης (69’). Το τελευταίο σφύριγμα έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους πρωταθλητές που αποθέωσαν τον προπονητή τους Γιάννη Κατσούλη, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ Απόστολο Αλεξάκη, που βρίσκεται από την αρχή δίπλα στην ομάδα, αλλά και τη διοίκηση για την οποία όλοι οι παίκτες αλλά και ο ίδιος ο προπονητής (που απένειμε τα εύσημα και στον προκάτοχό του Κώστα Βερναδάκη) είχαν μόνο καλά λόγια να πουν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος των πανηγυρισμών.

Όσον αφορά την αναμέτρηση στο Κολυμπάρι η εκπληκτική φέτος Σπάθα υποχρέωσε σε βαριά ήττα τον Πανακρωτηριακό (5-2), στερώντας του κάθε δικαίωμα για τον τίτλο.

Στη Σούδα ο περσινός πρωταθλητής Άρης Σούδας ηττήθηκε με 1-3 από τον Ίκαρο Μουρνιών, που δείχνει να αποφεύγει το ενδεχόμενο μπαράζ παραμονής, ενώ με το ίδιο σκορ έφυγε νικητής από την έδρα της Δόξας ο Άρης Βουκολιών.  

*Στον όμιλο παραμονής: Αστέρας Μαν.-Ιδομενέας 5-0, στη Β’ ΕΠΣΧ: Άμιλλα-Φωστήρας 3-1, Δάφνη-Γρανίτης 3-0

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook