Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στην Γεωργιούπολη και συγκεκριμένα στο παλιό δημαρχείο Γεωργιουπόλεως στον Καβρό.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΕΚΑΒ έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Διευθυντή του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Κρήτης στην οποία αναφέροντο τα εξής:

«Μετά από σχετικό αίτημα των Δήμων Αποκορώνου και Σφακίων, αιτούμαστε τη δημιουργία ενός νέου Τομέα ΕΚΑΒ μεταξύ των  δύο όμορων Δήμων, που προβλέπεται ότι θα συμβάλλει στην πιο άμεση αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών της ευρύτερης περιοχής. 

Ο νέος Τομέας ΕΚΑΒ θα καλύπτει επαρκώς τον βόρειο οδικό άξονα μεταξύ Ρεθύμνου και Χανίων, όπου κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και ως εκ τούτου οι ανάγκες διακομιδής των περιστατικών είναι αυξημένες. Επίσης, ο νέος Τομέας θα εξυπηρετεί και τον κάθετο οδικό άξονα προς τα Σφακιά, που αποτελεί μη προσβάσιμη σε υγειονομικό σχηματισμό. 

Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη διάθεση του Δημάρχου Αποκορώνου να διαθέσει το χώρο στέγασης του νέου Τομέα, παρακαλούμε για τη λήψη σχετικής απόφασης για τη δημιουργία του νέου Τομέα, με την παράλληλη στελέχωση με Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου αλλά και ασθενοφόρων οχημάτων. Η δημιουργία του νέου Τομέα ΕΚΑΒ θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.»

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός κυρίαρχου αιτήματος της κοινωνίας των δύο δήμων, καθώς και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. Η έδρα του νέου μόνιμου σταθμού ΕΚΑΒ είναι η πλέον ενδεδειγμένη, καθώς διαθέτει εξαιρετικά γεωγραφικά, πληθυσμιακά και κτιριακά πλεονεκτήματα, καθώς η θέση βρίσκεται στα σύνορα των νομών Χανίων και Ρεθύμνου και γεφυρώνει τους δύο υφιστάμενους σταθμούς και την μεγάλη μεταξύ τους απόσταση. 

Να σημειωθεί πως το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αποκορώνου προχώρησε στην λήψη της 237/2014 απόφασης του, σύμφωνα με την οποία παραχωρεί το απαιτούμενο τμήμα του νεοανεγερθέντος δημοτικού κτιρίου, για τριάντα (30) χρόνια στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, η οποία το αποδέχθηκε μετά από αυτοψία και θετική αξιολόγησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook