Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στην Ελλάδα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ και στον δημοσιογράφο Θ. Ψαλιδόπουλο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής η επίσκεψη Πούτιν ενισχύει τους παραδοσιακούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ελληνικού λαού και του Ρωσικού λαού.

Το γεγονός ότι η Ορθοδοξία τίθεται στο επίκεντρο της επίσκεψης Πούτιν σε Αθήνα και Άγιο Όρος σε συνδυασμό και με την εδώ παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, καταδεικνύει ότι οι δύο Ορθόδοξοι λαοί, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, μπορούν στην παρούσα συγκυρία να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εμπέδωση της ειρηνικής συνύπαρξης των ευρωπαϊκών λαών ιδίως σε μια φάση που στην Ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο επικρατεί μια αντιρωσική υστερία.

Ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας που ως γνωστόν έχουν βλάψει και τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ιδίως δε τους Έλληνες αγρότες οι οποίοι βλέπουν τα προϊόντα τους να μην μπορούν να διατεθούν πλέον στην αχανή ρωσική αγορά. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει η Ελλάδα σε συνεργασία με την εξίσου πληττόμενη Ιταλία να αναλάβει πρωτοβουλία σε επίπεδο Ε.Ε. προκειμένου να μην παραταθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας που λήγουν στα τέλη Ιουνίου.

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής» στον τομέα της ενέργειας, της επιστήμης και τεχνολογίας καθώς και του τουρισμού που αναμένεται να υπογράψουν Ελλάδα και Ρωσία επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία τους, ενώ παρατήρησε ότι είναι αναγκαίο η Πατρίδα μας να ακολουθήσει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προκειμένου να υπηρετηθεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό συμφέρον.