Στο λιμενικό σταθμό στη Σητεία παραμένουν οι 65 μετανάστες που εντοπιστηκαν αργά τη νύχτα σε θαλαμηγό που έπλεε ανοιχτά της Σητείας.

Οι μετανάστες παραμένουν στον επιβατικό σταθμό αφού, παρά τις προσπάθειες του δήμου,  δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη στέγαση τους.

Το απόγευμα, στον λιμενικό σταθμό έφτασαν δύο φορτηγά με δεκάδες στρώματα και όπως όλα δείχνουν οι 65 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, θα διανυκτερεύσουν εκεί.

Νωρίτερα, η Αστυνομική Διεύθυνση, έκανε αίτημα προς τον Δήμο Ιεράπετρας για να φιλοξενηθούν οι μετανάστες σε διάφορα σημεία, όμως η απάντηση ήταν αρνητική λόγω της Αγροτικής Έκθεσης που είναι σε εξέλιξη και εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες στο Καβούσι, αλλά και εξαιτίας της επιβάρυνσης του δήμου από τις τελευταίες πυρκαγιές

Όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους.

(ο λιμενικός σταθμός και η θαλαμηγός στην οποία εντοπίστηκαν οι 65 μετανάστες

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 65 προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ” Σητείας ν. Κρήτης, σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση.

Στην  περιοχή μετέβησαν από ξηράς δύο ) περιπολικά οχήματα της Λιμενικής Αρχής Σητείας, ενώ από το οικείο αλιευτικό καταφύγιο απέπλευσαν τρία ) επαγγελματικά Α/Κ σκάφη “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΑΒΒΙΝΑ” Σ.Σ. 107, “ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.” Ν.Σ. 31 και “ΑΝΝΑ Δ” Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΥ 595.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού με την συνδρομή των Α/Κ σκαφών προέβησαν στην ασφαλή μετεπιβίβαση και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο “ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ”.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σητείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook