Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί την Πέμπτη στην Κρήτη και θα παραθέσει δείπνο - Η Σερβία την τελευταία στιγμή αλλαξε στάση και θα δώσει το παρών στην Σύνοδο

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική Πολιτεία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οργανωτική επιτυχία της Πανορθόδοξης Συνόδου, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών μία ημέρα πριν από την έναρξή της στο στο Κολυμπάρι Χανιών.

Μάλιστα, προς τιμήν των Ορθόδοξων Προκαθημένων που συμμετέχουν στη Σύνοδο, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αύριο στην Κρήτη και θα παραθέσει δείπνο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθόδοξης είναι το σημαντικότερο γεγονός της ορθόδοξης εκκλησίας των τελευταίων 1300 ετών.

Η Εκκλησία της Σερβίας θα συμμετάσχει τελικά 

Αλλαγή στάσης έκανε η Εκκλησία της Σεργίας, μετά την απόφαση να μη συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θα συμμετάσχει κανονικά στις εργασίες της Πανορθόδοξου Συνόδου και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο Πατριάρχης της Σερβίας θα φτάσει στα Χανιά το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα επίσης με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις εργασίας της Συνόδου θα παρακολουθήσει τελικά και ο Πατριάρχης Αντιοχείας όπου αναμένεται να φτάσει με την ίδια πτήση στα Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την άφιξή του σήμερα στο Αεροδρόμιο Χανίων, άφησε αιχμές για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες που ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, ενώ εξέφρασε την ευχή έστω και την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσουν και να τιμήσουν τις υπογραφές τους.