Χθες Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 11.00 πμ, στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, που κάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων, σχετικά με το πρόβλημα της υποκλοπής μεταφορικού έργου, εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου ανέπτυξαν το πρόβλημα που δημιουργεί η δραστηριότητα επιβατηγών οχημάτων, κυρίως μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, σε χώρους που προορίζονται για την επαγγελματική χρήση των αυτοκινητιστών.

Ο Στέλιος Ορφανός, στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι το πρόβλημα έχει να κάνει συνολικά με την πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών από την ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Η ίδια η απελευθέρωση, σημείωσε, σημαίνει στη πράξη ακύρωση του οποιουδήποτε ελέγχου στη δραστηριότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόσθεσε, ότι οι πολιτικές δυνάμεις που αναδεικνύουν το ζήτημα ως κακή ή πλημμελή εφαρμογή των νόμων και σχετικών κανονισμών, ρίχνουν στάχτη στα μάτια των επαγγελματιών, αποκρύπτοντας ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος, η μονοπώληση αδειών του κλάδου συνολικά, είναι το βασικό ζήτημα, απέναντι στο οποίο πρέπει να προτάξουν τη πάλη τους οι αυτοκινητιστές.

Ανέφερε επιπλέον, ότι τα μνημόνια τα οποία έχουν ψηφιστεί, υπηρετούν αυτή τη μονοπώληση, του ξεκληρίσματος των επαγγελματιών προς όφελος των μεγάλων ομίλων στον τουρισμό και τις μεταφορές, από τη μια με την άγρια φοροληστεία, με τα αντιασφαλιστικά μέτρα, με το χάρισμα κατοικίας και επαγγελματικής ιδιοκτησίας στις τράπεζες, ενώ την ίδια στιγμή τα μονοπώλια απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, επενδυτικά κίνητρα, καθώς και τα διαρθρωτικά μέτρα συνολικά, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων που τους χαρίζει όλη την πίττα της αγοράς.

Η μόνη λύση για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, τους αυτοαπασχολούμενους συνολικά, είπε κλείνοντας, είναι να γυρίσουν τη πλάτη συνολικά σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να παλέψουν για την επιβίωσή τους, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ενάντια στον κοινό αντίπαλό, την ΕΕ, την εξουσία των μονοπωλίων, τον ίδιο τον τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας, στον οποίο είναι νομοτέλεια η μονοπώληση της αγοράς.