Ο Στέλιος Μπικάκης θα είναι ο επικεφαλής προπονητής στο τμήμα τένις του ΟΑΧ και παράλληλα ο νέος τεχνικός διευθυντής.

Η ανακοίνωση του ΟΑΧ:

Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καταξιωμένο προπονητή Στέλιο Μπικάκη ο οποίος από 1ης Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα στο τμήμα τένις.

Ειδικότερα, ο κύριος Μπικάκης θα έχει την ευθύνη του επικεφαλής προπονητή και παράλληλα καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, σε μια επιλογή που γίνεται συνειδητά, καθώς του αναγνωρίζεται ότι είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Τάσο Δημολίτσα: «Οι επιλογές για τη θέση του επικεφαλής προπονητή στον Ομιλο Αντισφαίρισης Χανίων ήταν πάρα πολλές. Επειδή εξάλλου έχουμε επιτυχίες και υψηλούς στόχους και θεωρούμαστε από τα πιο ιστορικά σωματεία στο τένις σε όλη την Ελλάδα είχαμε
πολλές επιλογές προκειμένου να επιλέξουμε. Τελικώς, καταλήγουμε στον Στέλιο Μπικάκη, έναν προπονητή με περγαμηνές και ο οποίος περιμένουμε να δώσει ώθηση και προοπτική στον Ομιλο. Προσωπική μου άποψη -το πιστεύω ακράδαντα- είναι ότι ο Στέλιος Μπικάκης μπορεί να “απογειώσει” το τένις».

Επίσης, ο κ. Δημολίτσας αναλύει τους στόχους που τίθενται με την πρόσληψη του κ. Μπικάκη: «Στόχος μας είναι οι αθλητές μας να πρωταγωνιστούν πάντοτε σε πανελλήνιο επίπεδο όπως γίνεται διαχρονικά. Έχουμε παράδοση όσον αφορά τον πρωταθλητισμό και συνεχίζουμε. Δυνατότητες υπήρχαν και υπάρχουν και ειδικότερα τώρα με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προπονητή – τεχνικού διευθυντή. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μπικάκη για την επιλογή στον Ομιλο μας, γιατί πρόκειται για μια επιλογή ζωής για τον ίδιο διότι έρχεται από την Αθήνα να μείνει στα Χανιά και να δουλέψει σε έναν επαρχιακό σύλλογο, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν. Αυτό σημαίνει πως είτε γνωρίζει ότι έχουμε πραγματικά μεγάλες δυνατότητες είτε πως τον ενδιαφέρει να ανεβάσουμε το σωματείο μας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, που αυτός άλλωστε είναι κι ο δικός μας στόχος και η επιθυμία».

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Από την άλλη, ο Στέλιος Μπικάκης στις πρώτες του δηλώσεις τονίζει τα εξής: «Ερχομαι σε έναν ιστορικό σύλλογο. Η επιλογή μου γίνεται βάσει καθαρά αυτού του γεγονότος, διότι ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων είναι ένα πολύ μεγάλο σωματείο. Θέλω να συνεχίσω να αναδεικνύω αθλητές και αυτό που με ενδιαφέρει επίσης, είναι να παραμείνω για πολλά χρόνια σε αυτή τη θέση και να μπορέσω να γράψω ιστορία με το όνομά μου στα Χανιά. Στόχος μας είναι να μη μείνουμε μόνο στην Κρήτη ότι είμαστε καλοί, αλλά αυτό που θέλω είναι να είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα. Ετσι έχω μάθει, έχοντας δουλέψει με πάρα πολλούς και καλούς αθλητές. Αυτό που θέλω είναι ν’ αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.
Ο σύλλογος έχει ένα πολύ καλό υλικό από αθλητές. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Βασικά αρχίζουμε με πολλή δουλειά και θέτουμε υψηλότερους στόχους».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Στέλιος Μπικάκης είναι 36 ετών, γεννηθείς στις 21 Ιανουαρίου 1980 και ασχολείται με το τένις από πάρα πολύ μικρή ηλικία οπότε και ξεκίνησε ως αθλητής. Μέχρι τα 18 του χρόνια έκανε πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, ενώ σε ηλικία μόλις 19 ετών ξεκίνησε να εργάζεται σαν προπονητής, έχοντας διατελέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλα σωματεία της Αθήνας, όπως επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους αθλητές όπως την Ειρήνη Γεωργάτου και τον Θοδωρή Αγγελίνο που έφτασαν σε παγκόσμιο επίπεδο στο τένις σε πολύ υψηλές θέσεις.
Τελευταία ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ήταν ο Α.Ο. Βουλιαγμένης ως τεχνικός διευθυντής και προπονητής αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας στο “Kavouri Tennis Club”.

Ακολουθεί το βιογραφικό του κ. Μπικάκη:

2014 – ΣΗΜΕΡΑ
Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας στο Kavouri Tennis Club (ΑΟ Βουλιαγμένης).
Προπόνηση σε 220 αθλητές με την υποστήριξη τεσσάρων προπονητών.
Πιο συγκεκριμένα:
• Μια δυνατή ομάδα αποτελούμενη από νέους αθλητές (U10, U12, U14, U16) που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα juniors
• Χόμπι τένις σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών
• Μίνι τένις σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών
• Μαθήματα τένις για ενήλικες (είτε σε γκρουπ, είτε ιδιαίτερα)
Επιτυχίες αθλητών
• 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 (διπλά γυναικών) – Μ. Δέτση, Α. Χριστοπούλου
• 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2015 (U16) – K. Τόλη
• 1η θέση στο Σχολικό Πρωτάθλημα 2016 – K. Τόλη
• 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 (U10) – T. Σίδερη

2011 – 2013
Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδας στον Αθλητικό Όμιλο Βάρης.
Προπόνηση σε 140 αθλητές με την υποστήριξη τεσσάρων προπονητών.
Πιο συγκεκριμένα:
• Ομάδα αθλητών U14 αποτελούμενη από 12 μέλη
• Ομάδα αθλητών U12 αποτελούμενη από 4 μέλη
• Ομάδα αθλητών U10 αποτελούμενη από 8 μέλη
• Αθλήτρια U18, στο No.3 της πανελλήνιας κατάταξης – Β. Σιδέρη
• Χόμπι τένις σε παιδιά ηλικίας 6-18 ετών
• Μίνι τένις που περιλαμβάνει παιχνίδια και βασικές αρχές του αθλήματος με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού για αυτές τις ηλικίες (3-6 ετών)

2002 – 2011
Προπονητής στον Αθλητικό Όμιλο Βάρης και συνεργάτης του Σταύρου Μιχαλόπουλου σε ομάδες αγωνιστικού και προαγωνιστικού τένις.
Βοηθός προπονητή της Ειρήνης Γεωργάτου (180 WTA) και του Θοδωρή Αγγελίνου (390 ATP).
Προπονητής της Ανδριάνας Χριστοπούλου (Νο. 1 U18, πρωταθλήτρια Γυναικών στα διπλά – 2011 & 2012)

Φεβρουάριος 2010
Υπεύθυνος αποστολής της Ελληνικής Εθνικής ομάδας – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Κορίτσια U14, Ιταλία

Ιούνιος 2010
Υπεύθυνος αποστολής της Ελληνικής Εθνικής ομάδας – Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, U18, Ελβετία

2000 – 2001
Προπονητής στο τένις κλαμπ της Γλυφάδας

1999
Προπονητής στο Μykonos Santa Marina Hotel (ιδιαίτερα μαθήματα)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
-3η θέση στα μονά U16 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1996)
-2η θέση στα διπλά U16 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1996)
-2η θέση στα διπλά U18 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1997)
-Μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων (1996-1997)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook