Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΧ: Σε αγωνιστική τροχιά βρίσκεται πλέον το τμήμα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων. Το νέο τεχνικό τιμ που αποτελείται από τους Δημήτρη Σκαλιδάκη, Ηλιάνα Καψοκώστα και Βαρβάρα Νικοπούλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα (12/9) την πρώτη προπόνηση με τα παιδιά, δίνοντας έτσι τις πρώτες του κατευθύνσεις για τη νέα σεζόν.

Το τμήμα επιχειρεί φέτος μια μεγάλη ανανέωση ούτως ώστε αγωνιστικά να μπορέσει να καταφέρει να έχει σημαντικές διακρίσεις τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους τρεις προπονητές:

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάω στον Ομιλο από τον οποίο έκανα τα πρώτα μου βήματα στο τένις. Είναι πολύ σημαντικό να είμαι τώρα προπονητής στον Ομιλο που μεγάλωσα», σημειώνει ο Δημήτρης Σκαλιδάκης. «Οι στόχοι είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε με τα παιδιά, καταρχήν το ζητούμενο είναι ν’ αγαπήσουν το άθλημα και το δεύτερο να μπορέσουν παικτικά να γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν. Θέλουμε να κατεβάσουμε κάποιους αθλητές σε κάποια τουρνουά φέτος καταρχήν στην Κρήτη αλλά και γιατί όχι να μην δοκιμάσουμε και κάποιους πανελλαδικούς αγώνες. Είναι χαρά μου που θα έχω μαζί μου άλλες δύο προπονήτριες, την Ηλιάνα Καψοκώστα και τη Βαρβάρα Νικοπούλου και ελπίζω να μάθω πολλά πράγματα από αυτές. Νομίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Η Ηλιάνα Καψοκώστα επισημαίνει τα εξής: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα τα πάμε καλά για το χρόνο που ξεκινά. Θέλουμε να δούμε τα παιδιά να εξελίσσονται σιγά-σιγά, το θέμα είναι να έρθουν όσο περισσότερα γίνεται και να μπουν σε μία διαδικασία πιο αγωνιστικής προπόνησης. Το τένις πράγματι βρίσκεται σε μία διαρκή άνοδο στην Ελλάδα λόγω των επιτυχιών που υπάρχουν από τους αθλητές που εκπροσωπούν την χώρα μας στο εξωτερικό, αυτό είναι καλό γιατί ολοένα και περισσότεροι έρχονται να μάθουν τένις. Για μένα, το τένις είναι ίσως το πιο εύκολο άθλημα γιατί απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς μπορεί να παίξει κάποιος από πολύ μικρός μέχρι αρκετά μεγάλος. Για τη δική μου επιστροφή στα Χανιά μπορώ να πω ότι εν μέρει είναι κάτι που το επιθυμούσα κάποια στιγμή στη ζωή μου και πόσο μάλλον στον Ομιλο από τον οποίο ξεκίνησα».

Και η Βαρβάρα Νικοπούλου: «Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για την χρονιά που ξεκινά. Το τιμ των προπονητών είναι πολύ δυνατό, έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών και περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη. Η δουλειά μας θα είναι τεχνική, έχοντας αγωνιστικό τμήμα, τμήματα αρχαρίων και ενηλίκων. Ευελπιστούμε όλοι ότι η χρονιά θα κυλήσει πολύ καλά».

“Παρών” στην πρώτη προπόνηση και ο έφορος του τμήματος τένις, Παναγιώτης Τζινευράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Εύχομαι καλή χρονιά στα παιδιά, στους γονείς και τους προπονητές. Φέτος ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο ΟΑ Χανίων γυρίζει σελίδα και πιστεύω ότι η φετινή χρονιά θα είναι πάρα πολύ καλή. Οι προπονητές που επιλέξαμε, έχουν ένα εξαιρετικό βιογραφικό όσον αφορά τόσο τις σπουδές τους όσο και την κατάρτιση τους πάνω στο τένις. Είναι πολύ “δυνατά” ονόματα στο χανιώτικο τένις. Σκοπός μας είναι να “ανοίξουμε” τον Ομιλο, επιχειρούμε μαζικό αθλητισμό πάνω στο τένις, θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες του ΟΑΧ σε όλα τα Χανιά και βλέπουμε όλα τα παιδιά να είναι εν δυνάμει στο αγωνιστικό τμήμα, μιας και αυτή είναι η τάση που επικρατεί παγκοσμίως».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook