Δεν υπολόγιζαν σε αυτό που τους έτυχε στη δοκιμή για την αναβίωση του εθίμου του “κωλοβρέχτη” ή “γρίπου” στη Σούδα Χανίων.

Όλοι ήταν εκεί κάνοντας μια… πρόβα για την εκδήλωση που έχει διοργάνωσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας και αφορά στην αναβίωση του εθίμου του “κωλοβράχτη” ή αλλιώς “γρίπου” που έχει να κάνει με μια παλιά τεχνική ψαρέματος.

Ενώ είχαν ρίξει τα δίχτυα στη θάλασσα στην περιοχή του Βλητέ και ήταν οι ίδιοι μέσα στη θάλασσα μέχρι τα γόνατα, κάτι απρόοπτο ήρθε να τους ανατρέψει τη δοκιμή. Μια θαλάσσια χελώνα είχε πιαστεί στα δίχτυα! Αμέσως την ελευθέρωσαν από τα δίχτυα και την άφησαν να φύγει στη θάλασσα ενώ ο ενθουσιασμός κυρίως των πιτσιρικιών που έβλεπαν από κοντά μια θαλάσσια χελώνα ήταν μεγάλος.

Να θυμίσουμε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βλητέ την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 19.00 κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει αναβίωση του παλιού τρόπου ψαρέματος, παρουσίαση αλιευτικών εργαλείων καθώς και κατασκευή του ειδικού διχτυού και επίδειξη από παλιούς και έμπειρους ψαράδες. 

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί έκθεση πλούσιου φωτογραφικού υλικού από τη συλλογή του Σταύρου Μυριδάκη.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που αξίζει να δείτε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook