Στο ασυντήρητο επι σειρά ετών δίκτυο επιρρίπτει ευθύνες ο ΟΑΚ ΑΕ για τις διαρροές που εμφανίζονται - Αποκαταστάθηκε η διαρροή η οποία εμφανίστηκε στη Δεξαμενή Άρδευσης Νεροκούρου

Με αφορμή την διαρροή ποσοτήτων νερού η οποία εμφανίστηκε στην δεξαμενή άρδευσης στα Νεροκούρου στα Χανιά και η οποία αποκαταστάθηκε, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

"Η διαρροή εμφανίστηκε όταν η δεξαμενή γέμισε κατά 80% (σε ύψος περίπου 4 μέτρων), αλλά η άμεση επέμβαση των συνεργείων του οργανισμού απέτρεψε την απώλεια μεγαλύτερης ποσότητας νερού. 

Η τρέχουσα αρδευτική περίοδος αποτελεί πρόκληση για τις υπηρεσίες του Οργανισμού και τις συναρμόδιες δομές (ΔΕΥΑΧ, ΔΕΥΑΒΑ, Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Χανίων). Η έλλειψη βροχοπτώσεων το φετινό χειμώνα όπως ήδη ανακοινώθηκε στην σύσκεψη για την λειψυδρία της 26ης Ιουλίου 2016, επιβάλει προσοχή και σύνεση στην διαχείριση των διαθέσιμων υδατικών πόρων. 

Ο Οργανισμός διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής νερού, που όμως δεν έχει συντηρηθεί επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά διαρροές και ζημιές.

Από  τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Φώτη Καζάση έχουν τεθεί ως άμεσοι στόχοι:

1.    Η αναζήτηση χρηματοδότησης για τη συντήρηση/αντικατάσταση των παλιότερων τμημάτων των αγωγών διανομής και των δεξαμενών.

2.    Η συνεχής παρακολούθηση μέσω του συστήματος  τηλεπαρακολούθησης-τηλεχειρισμού δικτύων και αντλιοστασίων.

3.    Ο άμεσος προγραμματισμός της συντήρησης των κύριων αντλιοστασίων με κονδύλια που θα αντληθούν από ίδιους πόρους και από την έκτακτη επιχορήγηση που προήλθε από το Πρόγραμμα  Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

4.    Η άμεση  παρέμβαση επί 24ωρου βάσεως των συνεργείων του οργανισμού σε όλες τις ζημιές που θα προκύπτουν.  

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Α.Ε. είναι πολύ σημαντική, για την πρόληψη κατασπατάλησης νερού λόγω διαρροών, η συνεργασία των πολιτών των Χανίων: «….Προσδοκούμε  στη βοήθεια των πολιτών ώστε να προστατεύσουμε καλύτερα το πολύτιμο αγαθό που διαχειριζόμαστε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας». Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού σε 24ωρη βάση στα τηλέφωνα: 

Αντλιοστάσιο Βλητέ:                2821081453/ 6937352471
Για την περιοχή Ακρωτηρίου:         6937354381
Για την περιοχή Κάμπου Χανίων:         6937354386
Για την υψηλή ζώνη Αγιά-Κολυμπάρι:     6937354387