Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έκλεβαν πανάκριβα ρολόγια από πεζούς – Πάνω από 250.000 ευρώ τα κλοπιμαία τους – Συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους πέντε Ιταλούς

Η πληροφορία ότι ληστές αποσπούσαν πανάκριβα ρολόγια από ανυποψίαστους πεζούς, κυρίως τουρίστες, στο νησί της Μυκόνου, αντιμετωπίστηκε από πολλούς σαν… υπερβολική και θεωρήθηκε ότι μπορεί και να είναι ακόμη ένας από τους μυθούς για την καλοκαιρινή ζωή στο νί των ανέμων.

Με σημερινή ανακοίωσή της όμως η Ελληνική Αστυνομία όχι μόνο επιβεβαιώνει τη δράση… χρυσοδάκτυλων που είχαν στοχοποιήσει όσους κυκλοφορούσαν με πολύ ακριβά ρολόγια στη Μύκονο αλλά αποκαλύπτει ότι οι δράστες ήταν πέντε Ιταλοί που ενώ έδειχναν ότι βρίσκονταν στο νησί των Κυκλάδων για διακοπές, στην πραγματικότητα τσέκαραν ποιος τουρίστας (ή ντόπιος) φοράει ακριβό ρολόι και εφ’όσον τον έβρισκαν ελαφρώς πιωμένο ή ξενυχτισμένο τον παραπλανούσαν και αποσπούσαν το πανάκριβο αξεσουάρ.

Τέσσερις από τους πέντε Ιταλούς που είχαν στήσει τη συμμορία ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών συνελήφθησαν ήδη ενώ αναζητείται ακόμη ένας 22χρονος Ιταλός που επίσης συμμετείχε στην σπείρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το modus operandi των δραστών οι οποίοι έκαναν επιθέσεις στα θύματά τους με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα για να μην κινούν υποψίες και προσέγγιζαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας δίκυκλα οχήματα, κάτι σαν τους… τσαντάκηδες της παλιάς εποχής.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξακριβώσει ότι η συμμορία των πέντε Ιταλών είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων: ρολόι αξίας 69.000 ευρώ από Αιγύπτιο, ρολόι αξίας 150.000 ευρώ από τουρίστα προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμπιράτα, ρολόι που κοστολογείται στα 35.500 ευρώ από Ταϊλανδό και ακόμη ένα ρολόι αξίας 500 ευρώ από Έλληνα (χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν μπερδεύτηκαν και θεώρησαν ότι το ρολόι ήταν μεγαλύτερης αξίας).

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Εξαρθρώθηκε 5μελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Μύκονο

Οι δράστες αφαιρούσαν μεγάλης αξίας ρολόγια χειρός από πεζούς

Εξαρθρώθηκε χθες (06.08.2016), ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, 5μελής συμμορία Ιταλών που διέπραττε κλοπές και ληστείες, βάζοντας τέλος στην εγκληματική της δραστηριότητα.

Συνελήφθησαν χθες (06.08.2016) το μεσημέρι στη Μύκονο, τέσσερις υπήκοοι Ιταλίας, ηλικίας 45, 36, 29 και 26 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλος ενας 22χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επισταμένης-μεθοδικής αστυνομικής έρευνας και ενδελεχούς αξιολόγησης στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) και διαπιστώθηκε ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, άλλαζαν συχνά καταλύματα διαμονής, χρησιμοποιούσαν δίκυκλα οχήματα με τα οποία προσέγγιζαν και αφαιρούσαν από πεζούς μεγάλης αξίας επώνυμα ρολόγια χειρός.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση έχουν εξιχνιαστεί δυο ληστείες και δύο κλοπές. Συγκεκριμένα εξακριβώθηκε ότι:

    Την 10.07.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με απειλή βίας από υπήκοο Αιγύπτου ρολόι χειρός αξίας 69.000 ευρώ
    Την 22.07.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από υπήκοο Ην. Αραβικών Εμιράτων ρολόι χειρός αξίας 150.000 ευρώ
    Την 05.08.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν από ημεδαπό ρολόι χειρός αξίας 200 ευρώ
    Την 06.08.2016 πρώτες πρωινές ώρες αφαίρεσαν με τη βία από υπήκοο Ταϊλάνδης ρολόι χειρός αξίας 35.500 ευρώ 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και καταχέσθηκαν δυο από τα κλεμμένα ρολόγια.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της σπείρας το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δράσης πραγματοποίησαν τουλάχιστον ένα ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα τους και επανήλθαν στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης συνέδραμε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου προκειμένου να εξετασθεί περαιτέρω τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook