Στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (6ος αιω), γνωστός λόγω του σχήματος του ως Ροτόντα, στην Επισκοπή Κισάμου,  έδρα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος την Ιερά Παράκληση και ακολούθως ευλόγησε τους καρπούς της γής, πλούσιες προσφορές αγάπης των ανθρώπων  της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος αφού χαιρέτισε τους εκατοντάδες «προσκυνητές», όπως ονόμασε του μαρτυρικού και ιστορικού, αρχαιότερου Ι. Ναού της Κρήτης, σημείωσε:

«Ο ιερός ετούτος τόπος μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του Γένους και της Φυλής μας. Φωτίζει, σηματοδοτεί, αφυπνίζει και ζωντανεύει μνήμες και αλήθειες. Σε εποχές όπου η ελευθερία εκφράζεται ως ασυδοσία με την βεβήλωση Ιερών Ναών ακόμα και εν ώρα Θείας Λατρείας και μάλιστα με την επιβράβευση θεσμικών προσώπων, εποχές δηλαδή όπου η «ελευθερία της έκφρασης» ασεβεί και στερεί την ελευθερία της πίστης, σε αυτούς τους ομιχλώδεις και αβέβαιους καιρούς η Εκκλησία του Χριστού υψώνει αναχώματα αντιστάσεως και αφυπνίσεως, προβάλλει το πρότυπο της Παρθένου Μαρίας ως πρόσωπο κατ΄ εξοχήν ελευθερίας, και καλεί τον λαό του Θεού σε πνευματική εγρήγορση και αφύπνιση», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη ο οποίος ενέταξε το μνημειακό συγκρότημα της Ροτόντας σε Πρόγραμμα (αναπαλαίωση και εξωραϊσμός προαύλιου χώρου) ύψους 80.000,00€ και ευχόμενος προς όλους Καλή Παναγία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook