To Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, αποτελεί ένα από τα τρία ένστολα Σώματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαζί με τους Εθελοντές Νοσηλευτικής και του Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στελεχώνεται από νέους, άνδρες και γυναίκες και αριθμεί περίπου 4.650 εν ενεργεία  Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, Διασώστες, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Ιατρούς, Εθελοντές Εκπαιδευτές και Ειδικούς  Συνεργάτες.

Αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει την δράση της μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι  Εθελοντές  Σαμαρείτες, οι Εθελοντές Διασώστες και οι Εθελοντές Ναυαγοσώστες του Ελληνικού  Ερυθρού  Σταυρού, εκπαιδεύονται για να συμμετέχουν σε πλήθος υπηρεσιών και αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,όπως η κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών,εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, υγειονομική κάλυψη σε πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οργάνωση δεντροφυτεύσεων και καθαριότητα των ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό. 

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα,2 φορές την εβδομάδα (απογευματινές ώρες) ή μία φορά την εβδομάδα σε ένα τετράωρο.

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τ.Ε.Π. των οικείων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Το Τοπικό Τμήμα Κισάμου θα πραγματοποιεί εγγραφές όλο τον Σεπτέμβρη, κάθε Δευτέρα & Τετάρτη από τις 19:00-21:00 στους χώρους του Τμήματος, που βρίσκετε στην Θ. Μπαξεβάνη 12, Καστέλι Κισάμου.(Πρώην Ωδείο).

Επίσης εγγραφές μπορούν να γίνουν και από την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφών που θα βρείτε στην σελίδα των Σαμαρειτών.  http://www.samareites.gr/nm.php?view=add

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται και για την Σχόλη Εθελοντών Νοσηλευτικής.

Πληροφορίες:  Τηλ. 6974660793 κ. Παναγίωτης Πετρόπουλος, Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κισάμου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook