Υποσχέσεις για λύση του τεράστιου προβλήματος με τις συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση των Σφακίων και ειδικά του Φραγκοκάστελλου, έδωσε ο Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ Χανίων στους κατοίκους και επιχειρηματίες των Σφακίων που έκαναν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ.

Όπως είπε ο κ. Στέλιος Μαναρωλάκης, το πρόβλημα υπάρχει στο παλιό και φθαρμένο δίκτυο και θα λυθεί  όταν υλοποιηθεί ένα έργο για αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου Ανατολικά των Σφακίων.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αγωνία τους, ζητώντας λύσεις από την επιχείρηση.

«Αυτό που έχει συμβεί φέτος δεν έχει συμβεί ποτέ. Οι διακοπές ξεκίνησαν τέλη Ιούλη από 14-15 ώρες και στα μέσα του Αυγούστου το ίδιο. Μετά 3 Σεπτέμβρη, 8 Σεπτέμβρη, 9, 10, 12, 19 Σεπτέμβρη εγίνοντο ολονύκτιες διακοπές» μας είπε ο κ. Νίκος Μανουσέλης συμπληρώνοντας:

«Έχουμε απελπιστεί. Το τι συμβαίνει στην περιοχή μας δεν περιγράφεται. Έχουμε χάσει τουλάχιστον τους μισούς. Οι διακοπές κατά 80% γίνονται στα Ανατολικά από Κομιτάδες μέχρι Αργουλέ και το Φραγκοκάστελλο την πληρώνει παραπάνω. Και δεν είναι μόνο οι διακοπές αλλά έχουμε και πτώση τάσης. Δεν είναι μόμο το ότι χαλούν τα τρόφιμα, διαλύουν ψυγεία και άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Εγώ έχω πετάξει δύο ψυγεία, άσε τα τρόφιμα…..»

Το ποτήρι της αγανάκτησης έχει πλέον ξεχειλίσει τονίζει ο κ.Μανουσέλης:

«Έχει διαλύσει τελείως το κράτος. Δεν υπάρχει κράτος αυτή την στιγμή και έχουμε και υπουργό από το χωριό μας, χωριανό μας, από το Φραγκοκάστελλο. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.. Δεν θέλουμε ρουσφέτι, αλλά το αυτονόητο…»

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Καγιαλάκης είπε: 

« Παίρνουμε τηλέφωνο και μας λένε πως δεν έχουν χρηματοδότηση. ¨Όμως εγώ πληρώνω και απαιτώ να έχω ρεύμα…..Η ΔΕΗ είναι υπεύθυνη να λύσει το πρόβλημα. Εκτός εάν το κάνουν σκόπιμα να κλείσουμε τα μαγαζιά και να φύγουμε. Οι ζημιές είναι τεράστιες…»

Όμως εκτός από τις ταβέρνες και τα καταστήματα τροφίμων, βαρύ πλήγμα δέχεται και ο τουρισμός, όπως επισημαίνει ο κ. Θεόδωρος Δεληγιαννάκης:

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο για τις ταβέρνες και τα super market. Είναι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όταν κοπεί το ρεύμα δεν μπορεί κανείς να κοιμηθεί. Οι τουρίστες μένουν όλη την νύχτα στα μπαλκόνια λόγω της ζέστης. Θα χάσουμε τους πελάτες και για τα επόμενα χρόνια. Δεν ξανάρχονται. Το πρωί ούτε καφέ δεν μπορούν να κάνουν και έχουμε συνεχώς παράπονα.»

Κατά την συνάντηση που είχαν με τον Δ/ντη ΔΕΔΔΗΕ Χανίων ο κ. Στέλιος Μαναρωλάκης απέδωσε τα προβλήματα στην παλαιότητα και στην έκθεση στα καιρικά φαινόμενα του δικτύου της περιοχής.

Λύση, όπως είπε, θα δοθεί με την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ανατολικά των Σφακίων.

 

Η μελέτη για το έργο κόστους περίπου 500.000 ευρώ είναι έτοιμη, αλλά το έργο δεν μπορεί να γίνει γιατί…..δεν υπάρχουν τα υλικά και είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί η χρηματοδότηση για την αγορά τους!!

 

 Πάντως οι κάτοικοι των Σφακίων ξεκαθάρισαν πως εάν χρειαστεί να μεταβούν και πάλι στην ΔΕΗ στα Χανιά, τότε αυτό δεν θα γίνει με τον ήρεμο τρόπο που έγινε σήμερα….. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook