Με ομάδα εκπροσώπων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Α.Ε. συναντήθηκαν στο Ηράκλειο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στον Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μανούσακας και Μιχάλης Σαρρής, με θέμα την πρόληψη του συστήματος ηλεκτροδότησης σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η προετοιμασία της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τη Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων, στον τομέα της ηλεκτροδότησης, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Κατά τη συνάντηση έγινε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, με στόχο την προτεραιοποίηση των κρίσιμων υποδομών, την επικαιροποίηση των στοιχείων σχεδιασμού και τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας σε έκτακτες συνθήκες.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης Αρχιπύραρχος Μιχάλης Σεληνιωτάκης. Από πλευράς της Διεύθυνσης Περιφέρειας Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ συμμετείχαν ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Κωστούλας, ο Βοηθός Διευθυντής Γεώργιος Δουκάκης, ο Τομεάρχης Τεχνικών Εργασιών Δικτύου Κωνσταντίνος Βερανόπουλος και ο Διευθυντής περιοχής Ηρακλείου Κωνσταντίνος  Πολυμέρης. Επίσης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Άννα Καγιαμπάκη, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακού Σχεδιασμού Ελένη Καργάκη και η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χρυσάνθη Βογιατζή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook