Η θέση της αντιδημάρχου Χανίων και προέδρου του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Αλιφιεράκη στη δήλωση της δημοτικής συμβούλου και πρώην προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΠ Νάνσυ Αγγελάκη, με την οποία καλούσε την δημοτική αρχή να ζητήσει συγνώμη απο τους γονείς και τα παιδιά.

«Για μια ακόμη φορά και χωρίς βέβαια να αποτελεί πλέον έκπληξη, η κ. Αγγελάκη επιλέγει την τακτική του μηδενισμού και της ανέξοδης κριτικής για να αποσπάσει την προσοχή.
Την προτρέπουμε να ζητήσει η ίδια συγγνώμη για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τις ανακρίβειες που διαδίδει.
Εμείς για ποιο λόγο να το πράξουμε μήπως επειδή καταφέραμε τα παρακάτω;
1) Την ένταξη των Παιδικών Σταθμών του ΔΟΚΟΙΠΠ στα ΕΣΠΑ για τα έτη 2015-2016 και 2016-2017 με όφελος κατά το έτος 2015 – 2016 που ανέρχεται στις 466.535,55 €.
2) Την τακτοποίηση - νομιμοποίηση των κτιρίων των Παιδικών Σταθμών προϋπολογισμού που ανέρχεται στα 12.500 €.
3) Την τακτοποίηση της πυρασφάλειάς τους με προϋπολογισμό 120.000 €.
4) Τη συντήρηση και ολική ανακατασκευή των Παιδικών Σταθμών της περιοχής των Λενταριανών, προϋπολογισμού 400.000 €.
5) Την ένταξη σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού δυναμικότητας 120 νηπίων και βρεφών προϋπολογισμού 1.6 εκ. €.
6)Τον ηλεκτρονικό και απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο των εγγραφών – επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς που έκανε παρελθόν την αδιαφάνεια που υπήρχε;
7) Τη μελέτη για υλοποίηση – διαμόρφωση των αύλειων χώρων των παιδικών σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Η Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω και ο ΔΟΚΟΙΠΠ, συνεχίζουν ακάθεκτοι τη δράση τους για να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο μας και δεν προτιθέμεθα να αναλωθούμε σε ανούσιες αντιδικίες χάριν θεάματος».