Την κορυφή του παγόβουνου, αποτελεί το πρόβλημα με την ανασκαμμένη οδό Κορνάρου των Χανίων, το οποίο δημοσίευσε το Flashnews.gr 

Το έργο υπογειοποίησης των δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος  εκπονήθηκε μεν από την «Διαχειριστής Δημόσιων Δικτύων Ηλεκτρικής Ενέργειας» (θυγατρική της ΔΕΗ) αλλά ανατέθηκε ως εργολαβία στην εταιρεία «Τοξότης ΑΕ» του ομίλου Καλογρίτσα .

Και αυτό γιατί στις 15 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου)  το ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ αποφάσισε την ανάθεση εργολαβιών σε ολόκληρη την χώρα συνολικού ύψους 334 εκατομ,. ευρώ σε έργα ηλεκτρισμού.

Οι συνολικά 53 εργολαβίες, μοιράστηκαν σε περίπου 12 τεχνικές εταιρείες. (Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ)

Μια από αυτές είναι και η «Τοξότης ΑΕ» του ομίλου Καλογρίτσα η οποία ανέλαβε 11 εργολαβίες ύψους σχεδόν 103 εκατομ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών και τα «Δίκτυα περιοχής Χανίων» με συμβατικό τίμημα 13.110.000 ευρώ.

Δυστυχώς, λίγο μετά την ανάθεση των εργολαβιών ξεκίνησαν και τα προβλήματα, καθώς οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ή οι υπεργολάβοι στους οποίους ανέθετε τα έργα, δεν πληρώνοντο και σταματούσαν τις εργασίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, τον  Σεπτέμβριο και για μεγάλο χρονικό διάστημα στα Χανιά (όπου η Τοξότης έχει αναθέσει τα έργα σε υπεργολαβίες) δεν εκπονείτο το παραμικρό έργο, ούτε καν οι συνδέσεις ρεύματος, καθώς οι εργαζόμενοι είχαν σταματήσει επειδή ήταν απλήρωτοι.

Όταν πήραν κάποια χρήματα έναντι ξεκίνησαν να εργάζονται , αλλά και πάλι έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα, όχι μόνο η αποκατάσταση της οδού Κορνάρου, αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα έργων της ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα.

Για παράδειγμα ενώ έχει ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση των ηλεκτρικών καλωδίων στην οδό Τζανακάκη, οι κολώνες και τα καλώδια μένουν στην θέση τους. Επιπλέον δεν εκτελούνται και απλές εργασίες, όπως μετακινήσεις στύλων, ενώ ακόμη κι αν ξεκινήσουν κάποιες εργασίες, με καταβολή κάποιων χρημάτων έναντι, μετά απο λίγο οι εργαζόμενοι και πάλι σταματούν αφού μένουν απλήρωτοι.

Να σημειωθεί  πως ανάλογα προβλήματα έχουν παρουσιασθεί και σε  άλλες περιοχές της χώρας όπου έχει αναλάβει έργα η εν λόγω εταιρεία.

Μάλιστα από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχωρούν και πάλι σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους κατέβηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Κόρινθο, αλλά και οι εργαζόμενοι στα έργα που έχει αναλάβει η εργολαβία για την ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook