Ανακοίνωση από την Θεματική Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τον Βόρειο Οδικό Άξονα

“Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρότατων καταγγελιών  από τους Προέδρους του ΤΕΕ και του ΤΕΕ/ΤΔΚ  τόσο κατά την διάρκεια εκδήλωσης του ΤΕΕ/ΤΔΚ όσο και με παρεμβάσεις στον τοπικό τύπο. Κατ αρχάς είναι εντυπωσιακό ότι οι παράλληλες δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΚ δεν βρήκαν πουθενά φιλοξενία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων λοιπόν (θεματική Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών) θέλει να ξεκαθαρίσει τα εξής: 

1.    Απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και αρμόδιους φορείς, υπήρχε η σιωπηρή παραδοχή ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό κράτος και τα κοινοτικά κονδύλια.  Με τους ρυθμούς αυτούς αναλώσαμε τρία κοινοτικά πλαίσια με κατασκευασμένο λιγότερο του μισού της αναβάθμισης και μάλιστα στα ευκολότερα κομμάτια του. Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα «πατάμε» κυρίως  στην αρχική χάραξη του 1968 και σε αυτό συμβάλλει και ο τεμαχισμός των μελετών.

2.    Η ανάγκη μιας μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ,, αποτέλεσε αίτημα πολλών φορέων και Υπηρεσιών της Κρήτης τουλάχιστον από το 2008, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΕ/ΤΔΚ και του αείμνηστου Προέδρου του Αντώνη Πιταριδάκη. Όμως μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τη συγκεκριμένη προσέγγιση και προχώρησε τον Ιούνιο 2016 στην έγκριση της απαιτούμενης πίστωσης για τη δημοπράτηση της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού, ύψους περίπου 4εκ ευρώ, απόφαση η οποία σηματοδοτεί και τη βούλησή της για την έναρξη των απαραίτητων ενεργειών για την υλοποίηση του ΒΟΑΚ. 

3.    Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης παρουσίασε στην ίδια εκδήλωση τον Στρατηγικό σχεδιασμό του για τον ΒΟΑΚ. Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής από τα ΜΜΕ τα οποία κάλυψαν την εκδήλωση. 

4.    Έσχατο αλλά σημαντικό: οι λαλίστατοι επικριτές (Κοπάσης, Στασινός κ.ά.) ασκούν κριτική σαν να έπεσαν από τον ουρανό. Μιλάμε για ανθρώπους που επί χρόνια βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, σφιχταγκαλιασμένοι με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που έχουν την βασική ευθύνη της απραξίας και των ατελείωτων χρονοβόρων και κοστοβόρων διαδικασιών. Τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φωνασκούν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων γνωρίζει ότι το έργο του ΒΟΑΚ είναι δύσκολο, αλλά θα γίνει. Ο δρόμος πάντως δεν θα στρωθεί με λάσπες.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook