Στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου δράσεων που είναι αφιερωμένες στην Πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων του ΟΗΕ και οι οποίες υλοποιούνται από το Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»με με την υποστήριξη και συνεργασία μιας σειράς φορέων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πλατανιά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, η παρουσίαση των έργων και η βράβευση των νικητών του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού πολυμέσων για την Οδική Ασφάλεια.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν από πλευράς Δήμου Πλατανιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μαλακωνάκης και Νίκος Δασκαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής. 

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απηύθυνε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων κ. Στ. Πολέντα για την αδιάκοπη προσπάθεια του στην πρόληψη των τροχαίων επισημαίνοντας ότι «η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους και η ευαισθητοποίηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να μπει επιτέλους ένα «stop» στα τροχαία ατυχήματα, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε πολλούς συμπολίτες μας και σε αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται η καλλιέργεια της οδικής συνείδησης να ξεκινά από μικρή ηλικία, κατά την οποία τα παιδιά διαμορφώνουν τις ορθές νοοτροπίες που θα τα συνοδεύουν στην υπόλοιπή τους ζωή. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχουμε όλοι εμείς ως γονείς, αναλαμβάνοντας την τεράστια ευθύνη να ενημερώσουμε τα παιδιά μας από πολύ νωρίς για τους κινδύνους του οδικού δικτύου, να τα κατευθύνουμε στην απόκτηση οδικής συνείδησης και να τα προσανατολίσουμε στην υπεύθυνη οδήγηση. Οι νέοι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουν ότι από δικά τους λάθη ή ανεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο, ως πεζοί, οδηγοί ή επιβάτες, είναι δυνατόν να αφαιρέσουν τη ζωή άλλων ή να χάσουν τη δική τους».

Για να καταλήξει ο κ. Μαλανδράκης ότι «οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας είναι πολύ σημαντικές καθώς συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση μιας σωστής οδικής συνείδησης πρώτα απ’ όλα στους νέους και στα παιδιά, τα οποία με τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό τους θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που αποκτούν για πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, και θα δείξουν στους μεγαλύτερους τον ‘ασφαλή δρόμο’ επισημαίνοντας κάθε φορά που θα κυκλοφορούν σε αυτόν την έννοια της ασφαλούς μετακίνησης.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τα τροχαία ατυχήματα ολοκληρώνονται την Κυριακή 20/11 ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Πάρκο Χρήστου Πολέντα (Βουκολιές)

ΩΡΑ: 10:00  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Χριστοφόρου 

•    Χαιρετισμοί διοργανωτών στο Μνημείο του Ο.Η.Ε.
    Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου 
    Από τον Αντιπεριφερειάρχη Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας &  Απασχόλησης Κρήτης κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη
    Από τον Δήμαρχο Πλατανιά κο Ιωάννη Μαλανδράκη
•    Ομιλίες:
    Από τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης Δρ.     Κων/νο Ζορμπά. 
    Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Σταύρο Πολέντα
•    Επίδειξη απεγκλωβισμού 
•    Πορεία Μνήμης (αυτοκινήτων, μηχανών, ποδηλάτων).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook