«Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου. Συνέχειες και ασυνέχειες» είναι ο τίτλος τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου, που οι εργασίες του ξεκινούν την Πέμπτη στις 6 μ.μ. στην Αθήνα (αίθουσα Γερουσίας, κτήριο της Βουλής των Ελλήνων).

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και το Μουσείο Μπενάκη, με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τον θάνατο του μεγάλου πολιτικού.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής, του Ιδρύματος της Βουλής και του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Βούτσης.

Το συνέδριο περιλαμβάνει  29 εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, ερευνητές και καλλιτεχνικούς δημιουργούς, που θα επικεντρωθούν στην κληρονομιά της βενιζελικής περιόδου και στο αποτύπωμα που άφησε σε τομείς της δημόσιας ζωής, στον λόγο και τις ιδεολογικές αναφορές των πολιτικών παρατάξεων και στην τέχνη.  

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Σάββατο και ώρα 1:45 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι για τις αναπαραστάσεις του Βενιζέλου στη λογοτεχνία με συμμετοχή γνωστών συγγραφέων και ειδικών επιστημόνων. Την ίδια μέρα, από τις 5 μ.μ., προγραμματίζονται κινηματογραφικές προβολές στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας). 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (venizelos-foundation.gr). Η είσοδος στο κτήριο της Βουλής γίνεται από τη Βασ. Σοφίας με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν από την Τηλεόραση της Βουλής. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook