Όσοι ζητούν μία ψήφο επιδιώκουν κατά το σύνηθες να κερδίσουν μία θέση σε κάποιο διοικητικό συμβούλιο, σε κάποιο κοινοβούλιο, ενίοτε μία καλή θέση σε κάποιο τηλεριάλιτι.

Ένας έλληνας δικηγόρος, μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, ο Κώστας Ρώσσογλου, ζητάει επίσης την ψήφο μας. Με διαφορετικό προορισμό όμως. Να ταξιδέψει στην Αρκτική. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η ψήφος στον έλληνα αθλητή, στην ιστοσελίδα του αγώνα δρόμου fjallraven polar, όπου διεξάγεται σχετικός διαγωνισμός. Οι δημοφιλέστεροι πολίτες του κόσμου βάσει ψήφου κι όχι μόνο, επιλέγονται για να διανύσουν απόσταση 300 χιλιομέτρων στην αρκτική ζώνη σε διάστημα 5 ημερών.

«Για την… περιπέτεια της Αρκτικής έμαθα από ένα φίλο, ο οποίος το δοκίμασε πέρυσι και δεν κατάφερε τελικά να επιλεγεί», λέει ο Κώστας Ρώσσογλου στο newsbeast.gr.

«Ο διαγωνισμός αφορά δύο μεγάλες γεωγραφικές ζώνες, ενώ υπάρχουν 10 μεγάλες χώρες που στέλνουν από δύο άτομα η καθεμία. Εγώ διαγωνίζομαι στην κατηγορία “Υπόλοιπος Κόσμος” και καλούμαι να κερδίσω αθλητές από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας. Από τους 200 συμμετέχοντες της κατηγορίας, θα επιλεγούν 2 άτομα. Προκρίνεται ο πρώτος σε ψήφους, σε σχετική ψηφοφορία που διενεργείται, καθώς κι ακόμα ένα άτομο το οποίο επιλέγεται με βάση τις ψήφους, το προφίλ, τα ενδιαφέροντα και την εθνικότητα. Η επιλογή του επαφίεται στην κρίση της επιτροπής του διαγωνισμού», εξηγεί ο έλληνας δικηγόρος.

«Δεν υπάρχει έπαθλο για τους συμμετέχοντες. Όλοι όμως εκτός από την εμπειρία κρατούν ως ενθύμιο την ειδική στολή που τους προσφέρεται για να τρέξουν στον αγώνα. Απαραίτητη αν αναλογιστείτε ότι οι θερμοκρασίες στο Βόρειο Πόλο, συνήθως φτάνουν έως και τους -20 βαθμούς Κελσίου».

Όσοι δεν τρέξουν μπορούν να διανύσουν την απόσταση με έλκηθρο

Όσοι δεν επιθυμούν να διανύσουν την απόσταση τρέχοντας μπορούν να οδηγήσουν έλκηθρο με σκυλιά και να διατρέξουν τη διαδρομή με αυτό ή απλά να περπατήσουν. Ελάχιστοι αποζητούν την πρωτιά, καθώς η πλειονότητα των συμμετεχόντων αρκείται στην εμπειρία της συμμετοχής. Το τοπίο και η διαδρομή στο παγωμένο τοπίο του Βόρειου Πόλου είναι η ύψιστη αποζημίωση.

Δεν απαιτείται εξοπλισμός, ακόμα και τα ρούχα παρέχονται από τους διοργανωτές

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό δεν απαιτείται απολύτως τίποτα. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο καθένας μπορεί να βρεθεί εκεί μόνο με τα εσώρουχά του. Για όλα τα υπόλοιπα έχουν φροντίσει οι διοργανωτές. Στο γεγονός αυτό άλλωστε είναι ευπρόσδεκτοι άνθρωποι από κάθε κοινωνική ομάδα ή χώρα. Ακόμα κι αν δεν είναι αθλητές, αλλά απλά περιπατητές, φυσιολάτρες ή τολμηροί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook