«Τρομοκράτες που εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό» βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στην Σιντζγιάνγκ, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα» επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη χθεσινή επίθεση στην πόλη Κασγκάρ, εννέα ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο και αφού σκότωσαν τον ιδιοκτήτη κι έναν υπάλληλό του, το πυρπόλησαν. Στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο και σκότωσαν άλλους τέσσερις ανθρώπους, μετέδωσε το πρακτορείο.

«Μία ομάδα θρησκευτικών εξτρεμιστών υποκινούμενοι από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο εξωτερικό βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις του σαββατοκύριακου,» μετέδωσε το «Νέο Κίνα» επικαλούμενο ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κασγκάρ.

Αρχική έρευνα της αστυνομίας διαπίστωσε ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις είχαν πληροφορηθεί για την ύπαρξη εκρηκτικών και όπλων στο Πακιστάν σε στρατόπεδο του αυτονομιστικού «Ισλαμικού Κινήματος του Ανατολικού Τουρκεστάν,» σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook