Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο από την Ουγγαρία με μαθητές προσέκρουσε σε πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνα στη βόρεια Ιταλία.

Δεκάδες ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι τραυματίες είναι 39 και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Βερόνα.

Τα ιταλικά μέσα μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 55 άτομα, οι περισσότεροι Ούγγροι μαθητές, ηλικίας 14 με 18 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους από σχολική εκδρομή στη Γαλλία.

Οι περισσότερες σοροί είναι απανθρακωμένες και είναι δύσκολο να γίνει η αναγνώριση των θυμάτων.

Ο Γάλλος οδηγός του οχήματος ενδέχεται να είναι μεταξύ των θυμάτων μαζί με την οικογένειά του, μετέδωσε από την πλευρά του το ιταλικό πρακτορείο Agi. 

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, ένας καθηγητής φυσικής αγωγής συνέβαλε στο να μπορέσουν να σωθούν πολλοί μαθητές.

Ο καθηγητής είχε ήδη καταφέρει να απομακρυνθεί και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, αλλά αποφάσισε να ανέβει και πάλι στο λεωφορείο, για να βοηθήσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε, ώστε να βγουν από το φλεγόμενο όχημα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους.

Ένας οδηγός φορτηγού, δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την τραγική πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα.

H αστυνομία συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, ενώ φως στα αίτια της συντριβής του λεωφορείου ενδεχομένως να ρίξουν οι κάμερες που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook