Σε ένα τρομακτικό περιστατικό στο χιονοδρομικό κέντρο Cervinia, οι παραθεριστές υποβλήθηκαν σε μια δοκιμασία, καθώς οι βίαιοι άνεμοι, που έφταναν σε ταχύτητες έως και 112 χιλιόμετρα/ώρα, προκάλεσαν καταστροφές.

Συγκλονιστικά πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καταγράφουν τη στιγμή που ένα lift, χτυπημένο από τους σφοδρούς ανέμους, ταλαντεύεται ανεξέλεγκτα, πριν ένας σκιέρ φαίνεται να πέφτει στο έδαφος.

Το περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε με φόντο το εκπληκτικό σκηνικό της κορυφής Matterhorn, άφησε σοκαρισμένη την κοινότητα των σκιέρ και τους παραθεριστές.

Η Stephanie Burt, διηγήθηκε στην MailOnline την τρομακτική της εμπειρία. Παγιδεύτηκε στο lift για αγωνιώδη 40 λεπτά μαζί με τον φίλο της, Barnaby Dunning. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, είδαν έναν άλλο σκιέρ να πέφτει από ύψος 30 μέτρων.

Η Burt περιέγραψε τη δοκιμασία ως μια μάχη για επιβίωση, χωρίς καμία επικοινωνία από το προσωπικό του θέρετρου ή οποιαδήποτε προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση των εγκλωβισμένων στους αναβατήρες. «Επί 40 λεπτά φοβόμασταν για τις ζωές μας» είπε.

Το χιονοδρομικό κέντρο, που βρίσκεται κοντά στο διάσημο Breuil-Cervinia, έχει τεθεί υπό έλεγχο επειδή φέρεται να προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, προς μεγάλη απογοήτευση των πληγέντων σκιέρ.

Το περιστατικό αυτό προκάλεσε μια συζήτηση σχετικά με τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα χιονοδρομικά κέντρα, ειδικά σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η τρομακτική εμπειρία όσων εγκλωβίστηκαν στους αναβατήρες στο χιονοδρομικό κέντρο Cervinia χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση της απρόβλεπτης φύσης των στοιχείων της φύσης και της ύψιστης σημασίας της διασφάλισης της ασφάλειας και της ευημερίας όλων των επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου.

gazzetta.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook