Το πρώτο επίσημα καρναβάλι στην Κίσαμο το διοργάνωσε η τότε Νεολαία Καστελλίου Κισάμου το 1977-78. Μια προσπάθεια που είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι νέοι της πόλης. Δημιουργήθηκε μάλιστα ένα ή δυο άρματα και οι εργασίες είχαν γίνει σε κάποιο ανοίκιαστο μαγαζί του Πέτρο Ξηρουχάκη απέναντι από το Μουσείο. Πρωτεργάτες, ο οδηγισμός μαζί με τον τότε σύλλογο Νέων και τον Φιλολογικό. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες μου δεν έχω βρει ακόμα φώτο από την πρώτη επίσημη Καρναβαλική πορεία στην Σκαλίδη. 

 Αντίθετα ήταν καθιερωμένο και γινόταν σχεδόν κάθε χρόνο ο ετήσιος διαγωνισμός του ποιο πρωτότυπου μασκαρά στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην πάνω φωτο ένας διαγωνισμός που πήρα και γω μέρος το 1973. (Το 56 ο γιατρός Κουφάκης Γιάννης το 5 ο Ξαγοράρης αν δεν κάνω λάθος το 25 η Μαρία Κουφογιανννάκη το 17 ο Μανώλης Χορευτάκης  εγώ και ο Αρτέμης Αναστασάκης.)

Φυσικά κάθε βράδυ και όλη την διάρκεια των αποκριών οι μαθητές του Γυμνασίου ντυνόντουσαν και έβγαιναν στους δρόμους της πόλης…ως και πριν λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook