Μάρτυρες στον ξυλοδαρμό γιατρού, την ώρα που προσέφερε ιατρική βοήθεια σε θύμα τροχαίου ατυχήματος, έγιναν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου, από δυο συνοδούς του ασθενή. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο γιατρός, που έχει υποστεί σημαντική βλάβη στο αριστερό μάτι, υπέβαλε μήνυση στο Α.Τ Πύργου.

Τέτοια περιστατικά, δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο στα Νοσοκομεία της Ηλείας, με αγανακτισμένους ασθενείς ή συνοδούς τους να επιτίθενται στους κατάκοπους γιατρούς που, προσπαθούν – παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού – να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς που περνούν την πόρτα κάθε Νοσοκομείου. Γι’ αυτό και τέτοια περιστατικά, είναι πάντα καταδικαστέα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποτροπή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, στο ΤΕΠ του Χειρουργικού Τμήματος. Ο γιατρός της Νευροχειρουργικής Κλινικής – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – κλήθηκε να κάνει νευροχειρουργική εκτίμηση σε ασθενή – θύμα τροχαίου ατυχήματος που είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κ.Υ Γαστούνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συνοδοί του ασθενούς – ο ένας εκ των δυο συγγενής – μπήκαν στα ΤΕΠ και ζητούσαν επιμόνως από τον γιατρό να τους ενημερώσει για την υγεία του νεαρού άνδρα, με τον γιατρό να τους ζητά να αποχωρήσουν προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Άλλωστε η ιατρική εκτίμηση, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από την διενέργεια των απαιτούμενων εξετάσεων και του ιατρικού ελέγχου από τον γιατρό. Η απάντηση, φαίνεται πως δεν άρεσε στους συνοδούς του ασθενή που επιτέθηκαν στον γιατρό γρονθοκοπώντας τον άγρια, μετά αποτέλεσμα να του προκαλέσουν σοβαρή κάκωση στον αριστερό οφθαλμικό κόγχο. Γιατροί και νοσηλευτές που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν και δυο φερόμενοι ως δράστες ετράπησαν σε φυγή, πριν την άφιξη των Αστυνομικών που εκλήθησαν.

Καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές

Ο άτυχος νευροχειρουργός, αφού δέχθηκε την ιατρική φροντίδα συναδέλφου του, συνέχισε – προς τιμήν του – την ιατρική εξέταση του ασθενούς ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου και αργά το μεσημέρι απευθύνθηκε στο Α.Τ Πύργου, όπου υπέβαλε μήνυση για ξυλοδαρμό.

Το συγκεκριμένο περιστατικό – όπως και άλλα αντίστοιχα που έχουν σημειωθεί τόσο στο Νοσοκομείο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας πρόσφατα – είναι καταδικαστέα, όχι μόνο από το σύνολο των εργαζομένων στα Νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας, αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία. Θα πρέπει δε, θα ληφθούν μέτρα – και οι πληροφορίες λένε ότι η Διοίκηση βρίσκεται στην τελική ευθεία – για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων και προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook